Osmašima predstavljene raznolike radionice na Danima otvorenih vrata Tehničke škole!

Dani otvorenih vrata Tehničke škole Čakovec
Dani otvorenih vrata Tehničke škole Čakovec

Svi budući učenici Tehničke škole Čakovec imali su prilike vidjeti mnogobrojne radionice koje su im pripremili učenici i profesorima na Danima otvorenih vrata. Sve je to organizirao Klub tehnike RaStEM koji je klub ljubitelja računalstva, strojarstva, elektrotehnike i mehatronike.

Program se sastojao od pozdravnog i uvodnog govora ravnatelja Dražena Blažeka koji je osmaše i njihove roditelje upoznao s osnovnim informacijama o školi i uvjetima upisa. Nakon toga je slijedio obilazak laboratorija, radionice i učionice, te radionice za učenike.

Radionicu Multimedija-obrada videa vodila je profesorica Valerija Poljanec, GIS – geografski informacijski sustav Renata Turk, Igramo se s microbitovima Mateja Šafarić Novak, Rastavljanje računala i prikaz osnovnih komponenti računala Mirko Jambrošić i Marko Ljubek, Izrada websitea u 15 minuta Marko Horvat, Projektiranje i tehnologija tiskanih ploča Dražen Gašparić i Darko Mošmondor, Opća elektrotehnika Žarko Bundalo i Jasenka Pleh, Mjerenja i autoelektrika Damir Matotek i Damir Štampar, Procesna tehnika Zlatko Leček i Silvio Štefanac, te Robotika i programiranje mikroupravljača Marko Markulija.

Tehnička škola nudi veliki izbor programa i zanimanja, pa tako oni u trajanju od tri godine za željeni upis trebaju predmete kao što su hrvatski jezik, matematika i strani jezik. Zanimanja koja obuhvaća trogodišnje školovanje su CNC operater/ka, tokar, bravar, strojobravar, automehaničar, autoelektričar, elektromehaničar i elektroinstalater.

Predmeti u trajanju od četiri godine za upis traže hrvatski jezik, fiziku, matematiku, prvi strani jezik, kemija i tehnička kultura. Četverogodišnji programi obuhvaćaju tehničku gimnaziju, tehničar/ka za računalstvo, tehničar/ka za mehatroniku i elektrotehničar/elektrotehničarka.

Ovo je bila prva radionica, a druga sve buduće srednjoškolce očekuje 9. lipnja, a glavna tema će biti strojarstvo!

 

Ostavi komentar