Osam žena brinut će o starijim i nemoćnim osobama u M. Središću i Selnici

žene stari i nemoćni
Žene će za brigu o starijima i nemoćnima biti plaćene iz europskog socijalnog fonda

Marija Novinić, Mirjana Šajnović, Draga Munđar,Marija Bogdan, Liljana Martinjaš, Katarina Horvat, Ljerka Tišljar i Jasna Ižaković  s područja Grada Mursko Središće i Selnice dobile su posao na zbrinjavanju strarijih i nemoćnih osoba u sklopu projekta Zaželi, najvećim dijelom 85 posto sufinanciranog iz europskog socijalnog fonda, a ostalih 15 posto iz državnog proračuna.

U to što su dobile posao, proći će i edukaciju za gerontodomaćice na Pučkom otvorenom učilištu, čime će steći certifikat koji će im kasnije pomoći u pronalaženju posla na tržištu rada. Za lakše i brže obavljanje posla iz projekta dobile su i bicikle, a za potrebe korisnika je osigurano 200 kuna mjesečno za prehranu, lijekove ili sredstva za čišćenje

Sudionike početne konferencije o tom projektu pobliže je upoznao gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak dok je ulogu moderatora imao konzultant u projektu Dražen Breglec. Gradonačelnik Dražen Srpak je istaknuo:- Jako sam ponosan što smo uspjeli u ovom projektu, što smo s našim partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb i Općinom Selnica uspjeli u aplikaciji. Na nama je da sada taj hvalevrijedan projekt kvalitetno sprovedemo što ćemo i učiniti. Trudit ćemo se i nadalje te vjerujemo da će biti još dobrih i ovako kvalitetnih projekta od strane ministarstava. Mislim da će ovih 8 žena koje će raditi na projektu i nakon isteka dvije godine koliko traje projekt jednim djelom ostati u obiteljima na bilo koji način jer to su vam pomalo neraskidive veze – kad si s nekim dvije godine i kad mu svaki dan pomažeš. Jako mi je drago što je među tih 8 žena i 1 žena iz romske populacije. Projekt je namijenjen zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina.

Na predstavljanju projekta u Murskom Središću bio je i načelnik Općine Vratišinec koja je iz europskog socijalnog fonda preko druge aplikacije zaposlila jednu žena na području svoje općine.

 

Ostavi komentar