OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Španjolskoj u sklopu projekta Erasmus +

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Španjolskoj

Učenice Ana Horvat, Julia Magdalena Ciglar, Karla Sabol i Hana Jankulija  i učiteljice Manuela Stričak i Marija Jelenić iz  OŠ Tomaša Goričanca proteklog tjedna bile su na razmjeni u Sanlucar de Barameda u Španjolskoj u okviru Erasmus+ projekta Tragovima kulturne baštine.

Ovo je četvrta  mobilnost učenika i učitelja u ovom projektu gdje su zemlje partneri Italija, Cipar, Španjolska, Francuska i Rumunjska.

U pet dana učenici i učitelji iz svih zemalja zajedno su posjetili  školu i sudjelovali na radionicama ukrašavanja lepeza i karaokama, posjetili gradsku vijećnicu i imali svečani prijem kod gradonačelnika. Najviše veselja izazvala je radionica flamenka nakon koje su svi gosti prisustvovali pravom plesnom showu. Prekrasan izlet u Sevilju bio je zadnjeg radnog dana, posjet kraljevskom dvorcu Alcazar i najvećoj gotičkoj katedrali na svijetu. Na završnoj svečanosti podijeljeni su certifikati za sudjelovanju svim sudionicima.

Nova prijateljstva i iskustva s putovanja neprocijenjiva su za učenike i učitelje i velika motivacija za daljnje projekte.

Preostale su još 2 mobilnosti u  Francusku i Cipar i aktivnosti koje se provode prema programu svaki mjesec.

izvor: OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

 

 

 

Ostavi komentar