2.8 C
Čakovec
Srijeda, 29 studenoga, 2023

OŠ Donji Kraljevec i Udruga Dkwireless provode program osposobljavanja za upravljanje biciklom i polaganje biciklističkoga ispita

Osnovna škola Donji Kraljevec i Udruga za informatiku, bežične mreže i napredne tehnologije Dkwireless Donji Kraljevec sklopili su sporazum o suradnji u provedbi projekta „Radionica mehatronike-biciklisti“, odnosno, biciklom sigurno u promet – program osposobljavanja za upravljanje biciklom i polaganje biciklističkoga ispita.

Udruga za informatiku, bežične mreže i napredne tehnologije DKWIRELESS Donji Kraljevec u suradnji sa školom, policijom, Općinom, HAK-om i drugim subjektima volonterski odrađuje aktivnosti iz Programa i omogućava stjecanja dodatnih kompetencija učenika koje pridonose njihovu sigurnijem sudjelovanju u prometu, ali i mogućnost polaganja biciklističkoga ispita i dobivanje potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom.

Program daje učenicima osnovne škole mogućnost stjecanja dodatnih kompetencija koje pridonose njihovu sigurnijem sudjelovanju u prometu, ali i mogućnost polaganja biciklističkoga ispita i dobivanje potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom. Djeca s navršenih devet godina, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, koja su u školama osposobljena i za to im je izdana potvrda, moći će samostalno upravljati biciklom na cesti, a ostala djeca s navršenih devet godina isto će moći samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Sve obavijestiti o mogućnostima uključivanja u Program te o važnosti stjecanja dodatnog znanja, vještina i sposobnosti koje pridonose sigurnom sudjelovanju djeteta u prometu učenici i roditelji mogu od razrednika. Roditelj ili staratelj potpisuje pisanu suglasnost za uključivanje svoga djeteta u Program. Učenik koji se uključi u Program ne ocjenjuje se ocjenom, nego nakon položenoga ispita dobiva Potvrdu o osposobljenosti za upravljanje biciklom. Učenik se može uključiti u Program i bez obveze polaganja ispita, ali u tom slučaju neće dobiti Potvrdu.

Osnovna škola Donji Kraljevec je osigurala vanjski i unutarnji prostor za vježbanje, učionicu te računala za polaganje ispita. Ferokotao se uključio i donirao materijal i izradu/rezanje; univerzalnog ključa za bicikle koji će dobiti svaki polaznik programa. Također napominjemo da Ferokotao poziva i svu djecu koja sudjeluju na Programu da odaberu u budućnosti neko od tehničkih zanimanja te se pridruže FEROKOTAO timu, a Udruga će u sklopu budućih projekata organizirati i posjet naših malih mehatroničara firmi.

Moramo napomenuti i zahvaliti se gospodinu Mariju Bariću koji je dizajnirao ključ i napravio pripremu za rezanje. Agromehatronika je donirala dijelove poligona za vježbanje vještina vožnje i izvođenje praktičnog dijela ispita. Ostatak potreba iz Programa se financira sredstvima koja je osigurala lokalna zajednica, autoklubovi, sponzori, te sredstvima Nacionalnoga programa sigurnosti cestovnoga prometa, a za učenike Program je besplatan.

Sve obavijesti o Programu osposobljavanja za upravljanje biciklom, osnovne informacije i proceduru za osposobljavanje, opis programa, način prijave i vježbanja za biciklistički ispit mogu se pronaći aplikaciji Hrvatskog autokluba dostupnoj putem poveznice https://bicikli.hak.hr/, poručili su iz Udruge DKWIRELESS.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Humanitarni koncert za Centar MURID

Koncert za MURID

Vremenska prognoza: Promjenjivo