OPREZ, uznemirujuće snimke! Zanemareni konji jedva stoje na nogama

konjska kopita šuma Čep (6)_resize

U našu redakciju stigle su fotografije uznemirujućeg sadržaja zapuštenih konja. Čitatelj je nemile scene opazio i snimio u okolici Nedelišća, točnije na samom ulazu u šumu zvanu Čep. Konji su neobrezanih kopita. Toliko su narasla da jadne životinje ne mogu stajati na nogama. Prema riječima čitatelja područje gdje su konji viđeni danas je vjerojatno u privatnom vlasništvu.

Prema Zakonu o zaštiti životinja Republike Hrvatske (Narodne novine, NN 102/2017 ) regulira se način postupanja prema životinjama. Zabranjeno je životinjama nanositi bol, patnju i ozljede odnosno uzgajati životinje tako da trpe bol, patnju i strah te ih namjerno ozljeđivati, protivno pravilima struke odnosno najnovijim znanstvenim dostignućima.

Prema primljenim fotografijama posjednik ovih životinja zanemario je svoje životinje do te mjere da konji ne mogu zbog narasle dužine kopita niti stajati.

Prema Zakonu inspekcijski nadzor u provođenju ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju njega provode veterinarski odnosno poljoprivredni inspektori ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede u skladu s ovlastima određenim posebnim propisima o veterinarstvu odnosno poljoprivredi.

Ostavi komentar