OPREZ U PROMETU: Nešto više od 38 tisuća prvašića danas kreće u školu!

Prvašići učenici škola
Ilustracija

Danas će nešto više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola krenuti u novu školsku godinu.

U školsku godinu 2019./2020. kreće 318 tisuća osnovaca, od čega nešto više od 38 tisuća prvašića, te gotovo 146 tisuća srednjoškolaca.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove je školske godine u prve razrede osnovnih škola upisano petstotinjak učenika manje nego prošle.

Najviše ih je upisano na području Grada Zagreba (8 tisuća), a slijede Splitsko-dalmatinska županija s gotovo 4400 učenika prvih razreda i Zagrebačka s 2800. Najmanje prvašića, 363, upisano je u Ličko-senjskoj županiji.

U prve razrede srednjih škola u ljetnom upisnom roku upisano 40 tisuća učenika, od čega je nešto više od 11 tisuća učenika odabralo gimnazijske, a nešto manje od 26,5 tisuća strukovne programe.

U blizini škola pojačat će se kontrole prometa u koje će se osim policijskih službenika, uključivati i školske prometne jedinice.

Svim sudionicima u cestovnom prometu upućuje se apel o pojačanoj opreznosti u prometu tijekom rujna te na striktno poštivanje prometnih pravila i propisa, osobito u blizini škola i dječjih vrtića.

Ostavi komentar