Općini Mala Subotica odobrena sredstva za postavljanje vanjskih igrala i nadstrešnice u DV Potočnica

vrtić potočnica mala subotica
Mala Subotica želi biti Općina prijatelj djece. Foto: DV Potočnica

Odlukom o dodjeli financijskih sredstava, Općina Mala Subotica uspješno je završila proces prijave projekta na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, kojim se nastoje poboljšati materijalni uvjeti u predškolskim ustanovama na području RH.

Odobren je iznos od 168.148kuna i to za izgradnju novih igrala u dvorištu vrtića te za postavljanje nadstrešnice iznad glavnog ulaza u vrtić. Planirano je da se navedeni radovi obave tijekom ljetnog perioda, kada je smanjen broj djece koja polaze dječji vrtić.

Posljednjih godina Općina Mala Subotica ulaže značajna vlastita financijska sredstva, ali i sredstva koja smo dobili uspješno aplicirajući na europske i nacionalne fondove kako bi poboljšali status djece i mladih na svojem području. Osigurali smo besplatni obrok za sve učenike u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca, započeli stipendirati srednjoškolce koji se školuju za deficitarna obrtnička zvanja, povećali stipendije za studente, partneri smo u projektu kojim se osigurava poslijepodnevni boravak u DV Potočnica te smo izgradili nova i obnovili postojeća dječja igrališta u svim općinskim naseljima.

Kako bi se navedena ulaganja prepoznala u široj zajednici, pokrenuli smo i inicijativu za dobivanjem prestižnog statusa „Općina prijatelj djece“ koji se dodjeljuje samo općinama i gradovima koje tijekom godina značajno unaprjeđuju položaj djece u društvu – poručio je načelnik Valentino Škvorc

Ostavi komentar