OPĆINA NEDELIŠĆE ima novu odluku o komunalnom redu: Najavljene kazne ako nemate kućni broj

Ilustracija
Ilustracija

U Općini Nedelišće donijeta je Odluku o novom komunalnom redu. Prema novim odredbama obavezno je postavljanje kućnih brojeva na sve građevine u općini Nedelišće. Komunalni red propisuje da svaka mora imati pločicu s istaknutim brojem. 

Vijećnik Franjo Cimerman na prošloj sjednici vijeća pitao je tko mora označiti zgradu brojem, što se sve smatra zgradom te smije li se postaviti broj bez traženja odobrenja od upravnog odjela.

Voditeljica Odsjeka za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Sanja Zorković dala je odgovor.

– Za svako izdavanje brojeva zgrada nadležan je Područni ured za katastar u Čakovcu. Izgled pločica propisan je i one moraju biti jasne i čitljive. Ako se radi o odstupanju od propisanog izgleda, trebalo bi konzultirati upravni odjel Općine, kaže Zorković. 

Ako određena zgrada nema kućni broj, komunalni redar može narediti vlasniku postupanje po odluci, a za daljnje nepoštivanje propisane su novčane kazne u iznosu od 200 do 2 tisuće kuna za fizičke osobe, 600 do 5 tisuća za obrtnike i 1000 do 10 tisuća kuna za pravne osobe. 

Zaključno, oznaku mora imati svaka kuća i svaka zgrada, a traženje dozvole nije potrebno ako se radi o standardiziranim pločicama s kućnim brojevima. Članak 35. kaže da je vlasnik zgrade dužan postaviti na zgradu broj najkasnije do početka korištenja zgrade. Također je dužan voditi brigu o tome da oznaka kućnog broja i ostane za zgradi, to jest da je zgrada trajno označena

Ostavi komentar