On line nastava izazvala učenike OŠ Podturen na haiku poeziju

Kada je započela školska godina 2019./2020. nitko nije mogao ni zamisliti njezinu turbulentnost i neizvjesnost. Nakon prošlogodišnjeg štrajka, ove godine izvođenje nastave se zbog pandemije koronavirusa organiziralo on line putem. No, kako se to kaže, kriza često donosi i nove prilike. Tako se otkrivaju i novi talenti čemu svjedoči primjer iz OŠ Podturen.

Učiteljica hrvatskog jezika Vera Pongrac pohvalila je nedavno na FB društvenoj mreži rad svojih učenika. Njezini učenici postali su naime pravi haiku pjesnici. Haiku pjesmu prati i prekrasan crtež. Donosimo i dvije haiku pjesme:

Kapljica kiše Bumbarov let
Pala na nos Cvijeće je procvalo
Škaklja me. Proljeće diše.

Zvijezde srebrne Pčela u proljeće
Noć se šulja Mirisni cvijet
Šuma sanja. Veselje na livadi.

Učiteljica Pongrac o izvođenju on line nastave govori:  – Ovoj su se “virusnoj” situaciji, koja je svima teška, morali jako brzo prilagoditi nastavnici i učenici, posebno u osnovnim školama. Nastava se održava on line, a učenici i nastavnici rade gotovo cijeli dan, jer puno je predmeta i sadržaja. Svi se zajednički trude da na zanimljiv način prilagode on line nastavu iz svojih predmeta. Potiče se kreativnost, razvija mašta, zapravo, nastava se oplemenjuje na sve moguće načine.
Tako su nastali keativni i maštoviti uradci učenika 5. razreda iz OŠ Podturen iz hrvatskoga jezika.

U nastavku foto zapisi nekoliko učitelja tijekom on line nastave:

 

Ostavi komentar