3.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 27 studenoga, 2023

Oko stotinu kotlića dodatno zagrijalo odličnu atmosferu na Bogračfestu Lendava 2023

Ovogodišnji Bogračfest održao se protekle subote u Lendavi te je, usprkos dosad najtoplijem danu u godini, zabavio i razveselio brojne posjetitelje i natjecatelje iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Niti “tridesetsedmica” u hladu nije spriječila ekipe u odazivu na, kako smatraju naši slovenski susjedi, najveći kulinarski događaj u Sloveniji – popularni lendavski Bogračfest koji se održava u okviru Festivala Vinarium, a u organizaciji Zavoda za razvoj in turizem Lendava te u suradnji s ostalim ključnim organizacijama Općine Lendava.

Znak za početak kuhanja dao je, točno u podne, lendavski župan Janez Magyar i to ručnom sirenom za uzbunjivanje! Okruglih 100 timova na čak 107 natjecateljskih pozicija tako je započelo veliko kuhanje svojih kotlovina. Lendavom su se čitavog popodneva orile glazba i pjesma, a nudile su se i usluge poput proricanja budućnosti!

Zabave zaista nije nedostajalo, većini natjecatelja najvažnije je bilo sudjelovati i širit veselje i ljubav prema iću i piću.

Međimurski predstavnici

Ni naši Međimurci nisu zaobišli Lendavu; tim više, svake se godine prijavljuje sve veći broj  međimurskih ekipa, a protekle je subote stručni žiri uvrstio Pajdaše ‘z Štrigovčaka među najboljih 15!

Žiri je, naime, podjelio 15 zlatnih, 49 srebrnih i 25 brončanih medalja. Između njih, na koncu su odabrana i tri najbolja bograča. Prvo mjesto osvojili su Fokovci iz mjesta Goričko, drugo mjesto je osvojila ekipa ‘Ko nemre piti nek ide doma, a treće mjesto zauzela je ekipa Štuk in Šoum.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji koju možete pogledati ovdje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE