Odvjetništvo na mukama: Hoće li skupiti dovoljno dokaza protiv Smiljane Srnec?

15.05.2019., Varazdin - Smiljana Srnec izlazi sa Zupanijskog suda nakon rocista o produzenja pritvora. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.05.2019., Varazdin - Smiljana Srnec izlazi sa Zupanijskog suda nakon rocista o produzenja pritvora. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Županijski sud u Varaždinu produljio je istražni zatvor Smiljani Srnec (45), osumnjičenoj da je 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru. Smiljana će u pritvoru ostati do 16. srpnja

Smiljana Srnec (45), osumnjičena da je ubila sestru Jasminu Dominić, čije su tijelo pronašli u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu, ostat će u pritvoru do 16. srpnja, piše Večernji list.

Županijski sud u Varaždinu 15. svibnja produljio joj je istražni zatvor na mjesec dana, ali Županijsko državno odvjetništvo žalilo se navevši da u tom roku neće stići dovršiti istragu jer neće imati sve nalaze i mišljenja Centra za forenzička ispitivanja.

Sud je uvažio žalbu i produljio pritvor Smiljani Srnec za dodatnih 30 dana.

Smiljanu sumnjiče da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru. Istražni zatvor određen joj je 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela.

Njezino priznanje ne smije se koristiti na sudu

Istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je ‘zatukla’ sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhićena, drugog pravog dokaza da je ona ubojic nemaju, a ovo neformalno priznanje tužiteljstvo ne smije koristiti.

Vjerojatno je iz tih razloga Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa.

Podsjetimo, Jasmina Dominić je nestala negdje u kolovozu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. kolovoza 2005. Jasminin nestanak prijavljuju policiji u Čakovcu.

U subotu 16. veljače, čak 19 godina kasnije, njezino tijelo u zamrzivaču našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri.

Ostavi komentar