Održane radionice Volonterskog centra “Za zajednicu”

U periodu od 23. kolovoza do 10. rujna 2021. u četiri općine i jednom gradu Međimurske županije: Podturen, Donji Vidovec, Domašinec, Donji Kraljevec, Podturen te gradu Prelogu, održane su radionice “Borba s anksioznošću i depresijom za vrijeme COVID-a 19”. Članovima lokalne zajednice, predstavnicima civilnog društva, volonterima, uz podršku vodećih osoba JLS-a, načelnika i gradonačelnika, predstavljene su smjernice za ublažavanje loših utjecaja na mentalno zdravlje osoba, pogotovo osoba smanjih socijalnih kontakata u vrijeme i nakon pandemije.

Cilj radionica je bio educirati članove zajednice kako osmisliti najbolji način za pružanje pomoći u vrijeme pandemije kada je pojačana opasnosti od depresije i anksioznosti.

Na jednoj od radionica, uz pomoć dobrih ljudi velikog srca zajednice općine Podturen, predstavljeni su konkretni koraci inicijative za pomoć svima onima koji su osjećali usamljenost u vrijeme pandemije, a bilo je ih je potrebno samo nazvati i podariti im koju toplu riječ. Hrabre žene ovog kraja pjesmom su hrabrile sebe, a i druge kojima su ovakva iskustva neprocjenjiva.

Izvoditeljica radionice je bila Lea Jurković, socijalna radnica iz Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak te dugogodišnji suradnik Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

U nastavku drugog kruga borbe za pozitivu, najavljene su radionice za osposobljavanje volontera za pružanje online psihosocijalne podrške, a koje će se provoditi pod nadzorom stručnjaka – psihologa. Sam početak održavanja radionica bit će pravovremeno najavljen.

Radionice se održavaju u okviru projekta Mijenjam svijet, volontiram IV koji se provodi u sklopu dvogodišnjeg programa financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, a namijenjen je jačanju volonterstva donjeg djela Međimurske županije.

Ostavi komentar