Održana svečana Skupština HVZ-a: Nagrađeni i međimurski vatrogasci!

Na dan svetog Florijana zaštitnika svih vatrogasaca pa tako i vatrogasaca Republike Hrvatske održana je svečana Skupština Hrvatske vatrogasne zajednice u Mariji Bistrici. Članovima Skupštine i gostima obratili su se predsjednik HVZ-a Ante Sanader i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, a nakon njega i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, župan KZŽ Željko Kolar, izaslanik Ministarstva obrane, brigadni general Krešo Tuškan, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na svečanoj Skupštini su podijeljena i najviša priznanja i odlikovanja koju dodjeljuje HVZ-a s likom Gjure Stjepana Deželica i Mirka Kolarića. Iz Vatrogasne zajednice Međimurske županije Povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželica primio je Predsjednik DVD-a Nedelišće Zlatko Marciuš, koji je svojim dugogodišnjim velikim zalaganjem, dobrovoljnim radom te nesebičnim zalaganje u svom DVD-u, VZO Nedelišće i VZMŽ tu nagradu i primio na svoje osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo vatrogasaca Međimurske županije. Također podijeljene su i nagrade za foto, likovne i literalne radove za koje su nagrađena djeca predškolskog i školskog uzrasta. Za natječaj predškolskog uzrasta 3. mjesto osvojila je Greta Dovečer: Spašavanje mačića iz Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec, a u foto natječaju učenika srednjih škola iz Graditeljske škole Čakovec nagradu za 1. mjesto osvojio je Robert Krčmar: Oprema, 2. mjesto Tatjana Bogomolec: Apokalipsa i 3. mjesto Iris Todorović: Spašavanje sa svojim mentorom Ivanom Condorom.

VZ Međimurske županije čestita svim dobitnicima za primljena priznanja i odlikovanja kao i nagrade te je time ponovo dokazano da Međimursko vatrogastvo ima svoju dugogodišnju vatrogasnu tradiciju iz prošlosti, sadašnjosti, a ovim se dokazuje da je i u budućnosti neće izostati.

Ostavi komentar