NOVO TURISTIČKO PRIZNANJE: Samo Međimurje ima tri EDEN-a u Europi!

Međimurje je jedina regija u Europi kojoj je prestižna oznaka turističke izvrsnosti EDEN dodijeljena po treći put. Silno važna vijest stigla je u Međimurje iz Iloka gdje se jučer održavala završnica izbora najbolje turističke wellness destinacije u Hrvatskoj. U konkurenciji za ovogodišnji EDEN bili su Daruvar, Stubičke toplice, Krapinske toplice, Tuhelj i Sveti Martin na Muri. U Hrvatskoj turističkoj zajednici i Ministarstvu turizma su u programu izbora nacionalnog pobjednika Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) za 2019.-tu zadali temu wellness i zdravstveni turizam.

Voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula je u najkraćim naglascima predstavio pobjedničke wellness i well-being sadržaje Toplica Sveti Martin. Isticanjem slogana „Svijet zdravih užitaka“ podsjetio je na brojne prirodne resurse, etnografske sadržaje, etnografske centre, niz manifestacija, gastro i eno ponudu, biciklističke staze ali i na prebogatu wellness ponudu po kojoj je Sveti Martin na Muri postao prepoznatljiva wellness i well-being destinacija u Hrvatskoj. Tu su, kako je rekao Grula, iznimno bogata wellness i weel – being ponuda kao i mogućnost korištenja brojnih sportskih terena za odmor i rekreaciju.

Nova, treća po redu EDEN titula rezultat je velikog partnerstva i suradnje Toplica Sveti Martin, Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, Turističke zajednice Međimurske županije i desetak županijskih subjekata iz povijesno – kulturnih područja života kraja uz Muru i Svetog Martina na Muri. Vijest je ilustrirana fotografijama iz završnog programa u dane posjete nacionalne komisije Svetom Martinu na Muri.

Murska dekla

U završnici predstavljanja u Svetom Martinu na Muri ponuđen je izniman dodatak žive povijesti Sv. Martina na Muri. Na posebno odabranim lokacijama  u noćnoj vožnji turističkim vlakom usred šume komisiju su dočekali krampusi, u polju maska Pikač, ispred crkve Sv. Martina uprizoren je susret rimskog časnika Martina i promrzlog časnika, usred Vrhovljana komisiju je srela Zrinska garda, u mlinu na Žabniku mlinar Franc Žalar, a u labirantu ispred Mlinarske hiže, murske dekle u izvedbi Teute. Cijeli spektakl imao je naziv Murska dekla. Dio ove sjajne atmosfere koja je zasigurno doprinijela novom turističkom priznanju Međimurja donosimo u nastavku kroz kolaž fotografija.

foto: Denis Perčić

Ostavi komentar