Nove investicije u čakovečku bolnicu: Bivša interna dobiva nove stanare

Matija Posavec i Robert Grudić
Matija Posavec i Robert Grudić

Čakovečka Županijska bolnica nalazi se pred novim velikim investicijama. Uz nastavak radova na Domu zdravlja, obnovi kirurgije, kreće i obnova tri paviljona, odnosno bivše interne gdje bi se smjestila, između ostaloga, dnevna bolnica, jednodnevna kirurgija, fizijatrija, psihijatrija i drugo.

Nakon riskantnog postupka kojim se povukao projekt apliciran prema fonodova EU i kojim bi naša bolnica dobila “tek” 13 milijuna kuna, prije par dana, stigla je vijest kako je odobren novi projekt kojim se tražio maksimalni iznos sredstava, odnosno 50 milijuna kuna. Uz još 15 milijuna kuna iz županijskog proračuna, Bolnica u novi investicijski ciklus kreće sa 65 milijuna kuna.

– To znači da u narednih par mjeseci kreće obnova 3. paviljona, poznatijeg kao stara interna gdje će se izmjestiti dnevna bolnica, dnevna psihijatrijska bolnica, odjel fizijatrije i odjel psihijatrije – objasnio je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj Bolnice, Robert Grudić.

Uz to, ide se i u obnovu kirurgije gdje se vrijednost građevinskih radova procjenjuje na oko 18 milijuna kuna, a tome treba pridodati i 32 milijuna kuna za nabavku opreme.

– Investicijom od 65 milijuna kuna, nabavkom MR uređaja te završetkom Doma zdravlja, zaokružila bi se ulaganja u bolnicu za narednih nekoliko desetaka godina – rekao je pri tom međimurski župan Matija Posavec.

Dok se čeka pripremanje ugovora središnje Agencija za ugovaranje i financiranje, Županija će pripremiti tender za javnu nabanu putem koje bi se izabrali izvođači radova. Drugim riječima, već drugog dana od potpisivanja ugovora, krenuli bi radovi koji zaokružili zdravstvene ustanove u jedno dvorište.

(vv)

Ostavi komentar