Novac za projektnu dokumentaciju prvi korak projekta „Centar za posjetitelje i interpretaciju Majur“

dražen srpak
Gradonačelnik Srpak svaki tjedan na kolegiju djeli zaduženja pročelnicima i zaposlenicima gradske uprave

„Centar za posjetitelje i interpretaciju Majur“ dobio je 100.000 za projektnu dokumentaciju, javlja Grad Mursko Središće.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Jedan od glavnih ciljeva Grada Mursko Središće je razvoj imidža turističke destinacije, te pozicioniranje turističke destinacije, povećati atraktivnost turističke infrastrukture i sadržaja. Postojeće turističke proizvode i usluge potrebno je valorizirati i unaprijediti jer ostaju nedovoljno iskorišteni. Uz ulaganja u postojeću infrastrukturu i sadržaje, područje će se dalje pozicionirati kao mjesto povoljnog geoprometnog položaja, prepuno seoskih domaćinstava i atraktivnih turističkih sadržaja za sve uzraste.

Za daljnji napredak turizma na području grada jedna od mjera koju Grad provodi je očuvanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine u svrhu turizma, sukladno tome projekti poput: Uređenje Spomen park naftaštva, Razvoj rudarstva, Obnova Upravne zgrade Majur grofa Feštetića u Hlapičini i Prenamjena objekta Majur u Štrukovcu u Centar za posjetitelje i interpretaciju od velike su važnosti za sam grad.

U program Pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grad je aplicirao projekt „Centar za posjetitelje i interpretaciju Majur“ u iznosu od 145.625 kuna. Za izradu projektno tehničke dokumentacije od strane Ministarstva odobrena su financijska sredstva u iznosu od 100.000 kuna.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak u srijedu, 23. svibnja 2018. godine, prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora u Zagrebu.

Objekt Majur sadržavati će sve potrebne komponente koje zadovoljavaju potrebe turista/posjetitelja. TIC-pružanje turističkih informacija, “seljačka tržnica” – na kojem će se domaći OPG-evi prezentirati i prodavati svoje autohtone proizvode, interpretacija nekadašnjeg života, laboratorij autohtone sorte sjemena, kamp odmorište, piknik zona. Majur će predstavlja svojevrsnu recepciju za turiste/posjetitelje koji planiraju posjetiti gornje Međimurje, a ujedno je i jedini takav Centar za posjetitelje i interpretaciju u Međimurju.

Ostavi komentar