NK Međimurje započelo pripreme s devet novih igrača, u klubu nezadovoljni kako se rapodjeljuje novac

U ponedjeljak poslijepodne Međimurje je krenulo u pripreme za nadolazeće prvenstvo 2 HNL. Stručnom stožeru na čelu s Matijom Kristićom odazvala su se 23 grača, a još trojica su na probi slijedećih desetak dana. Osim Kristića stručni stožer uz sportskog direktora Miljenka Dovečera čine Darko Stamenković trener vratara, Davor Kovačević kondicijski trener, Damir Lepen pomoćni trener, tehniko Kristijan Hamonajec, ekonomi Željko Medved i Željko Makar, fizioterapeut Luka Sklepić i liječnik Mario Vinko.

Iz kluba je otišlo devet igrača Nemec, Galoši, Režić, Jakšić, Tkalčić, Trojak, Munivrana, Marciuš i Pajić. 

U klub su došli vratari Miroslav Koprić, Matija Jesenović iz Lučkog i Luka Bulić iz Međimurca, od igrača se vratio Antonio Dodlek iz austrijske 4. lige, Neven Hlišć kao igrač Osijeka na posudbi u Đakovu, Ivan Ikić koji je do sada bio na posudbi iz Osijeka ostaje kao član kluba, Denis Ceraj kao vezni igrač iz Intera Zaprešić, Ante Knezović je stoper došao iz Lučkog te napadač Stjepan Šimičić iz BSK Bijelo Brdo.  

Na prvom treningu opravdano nisu bili prisutni Brcković i Šimičić koji se ekipi priključuju u srijedu, kao i mladi Farkaš i F. Patafta, a od ostalih trenirali su vratari Koprić, Jesenović, Bulić, obrana Dodlek, Ptiček, Novoselec, Knezović, Pušić,  Fadić, Malenović, vezni red Marić, Zanjko, Hranilović, Hlišć N., Ceraj, Bacinger, Cimerman, napadači Patafta, Rališ, Ikić i na probi Skansi, Tramontana, Hlišć S.

Do prvog kola Druge HNL koje je na rasporedu 16. kolovoza Međimurje će pod vodstvom Matije Kristića odigrati devet prijateljskih utakmica, a prve dvije su na rasporedu već u subotu i nedjelju Nagykanisza (13. srpnja) u Čakovcu, te Dubravčan u D. Dubravi (14. srpnja).

Dan nakon početka priprema na konferenciji za novinare govorili su Miljenko Dovečer, sportski direktor i Stjepan Hamonajec direktor kluba.

 Dovečer je upoznao novinare s tijekom pripremama, igračkim kadrom i stručnim stožerom i naglasio da će sve domaće utakmice u nadolazećem prvenstvu igrati tradicionalno petkom navečer. Također je spomenuo dobru suradnju sa školom nogometa, kao i novost da će juniori i druga ekipa kadeta igrati  regionalnu ligu. Sve u želji da u klubu ima normalan prijelaz iz kadeta u juniore, pa nakon toga u prvu ekipu. U posljednje vrijeme to nije bilo tako i kadeti su napuštali klub jer su bili premladi za prvu ekipu, a nije bilo juniorskog sastava u tako kvalitetnom rangu.

Osim toga sportski direktor izrazio je nezadovoljstvo sa stanjem terena na kojima trenira seniorska ekipa:

– Tereni su neadekvatni za ekipu druge lige i utječu na zdravlje igrača. Prvi pomoćni teren je grbav i tu trenira previše generacija, pogotovo kad je sezona. Ni teren s umjetnom travom neće riješiti problem, on je dobar za mlađe dobne skupine. Pomoćni tereni su više kao tri zelene površine, nego nogometna igrališta. Ekom vodi brigu o terenima i očekujemo da će nam osigurati adekvatne uvjete.

Direktor kluba Stjepan Hamonajec osvrnuo se na  financije:

– Što se tiče igrača još nije kraj, vjerojatno ćemo dovesti još nekog, imamo za to dovoljno vremena,a i očekujem mirniju sezonu nego što je bila prošla. Klub je pripremio godišnje ulaznice za zapadnu tribinu po povoljnim cijenama od 100 kn za đake, studente, umirovljenike i branitelje, za ostale je cijena 200 kn te za ložu je cijena 1000 kn. Što se tiče financija sve što je dogovoreno s  gradonačelnikom Stjepanom Kovačom je ispunjeno ili se ispunjava na čemu zahvaljujem. Sa županijom baš i nije tako, još razgovaramo sa županom. Postoji inicijativa da se u dogovoru sa ŽRK Zrinski, MRK Čakovec i OK Centrometal dosegne bolji nivo praćenosti sporta osnivanjem sportskog društva kao što je bilo pred desetak godina. Mi smo na temelju projekata od županije dobili 100.000 kn, a samo za prijevoz trebamo više od 200.000 kn. Nadamo se povoljnijem tretmanu u narednom razdoblju.   Na pitanje novinara Željka Kraljića kako tumači da klub mora plaćati kotizaciju, a članovi IO HNS podijelili su svaki po 200.000 kuna Hamonajec je rekao:

-Jedan od zaključaka Plenuma 2. HNL jest da se traži od HNS-a da klubovi ne moraju plaćati kotizaciju u iznosu od 20 000 kn sa sezonu što bi za sve klubove ukupno iznosilo 320 000 kn. Članovi IO HNS-a primili su 200.000 kn za što su rudarski radili dvadesetak dana. Podijelilo se oko 3.5 milijuna kuna ukupno. Naplaćuju si putne troškove i dnevnice, a sad ovo što je napravljeno je presedan. Sramotno je to što su napravili. Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić dobio je 200 000 kn, mislio sam da će dati savezu i nogometnim školama taj novac, ali to sam mu oprostio s obzirom da je siromašan. Ne možemo ništa učiniti osim protestirati, ponašaju se bešćutno prema klubovima.

 

Ostavi komentar