Nazire se trasa sjeverne zaobilaznice Čakovca od rotora na Mobenzu

zaobilaznica sjever čakovec
Trasa zaobilaznice od rotora u prvacu Mihovljanske ulice u Čakovcu lijepo odmiče

Nazire se trasa sjeverne zaobilaznice Čakovca od rotora na Mobenzu do budućeg nadvožnjaka u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu.

Prva faza gradnje zaobilaznice Čakovca najvidljivija na rotoru kod Mobenza na koje se spaja na državnu cestu Čakovec – Mursko Središće. Radovi su počeli sredinom lipnja, a li ovih dana građevinski strojevi intenzivno izvode zemljane radove na budućoj trasi.

– Zaobilaznica će se graditi po fazama. Prva faza podrazumijeva izgradnju prometnice od kružnog toka Šenkovec do budućeg nadvožnjaka u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu duljine oko 1,64 kilometara, izgradit će se i raskrižje s čakovečkom Ulicom Ivana Gorana Kovačića, rekao je Mario Medved, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca koji ima iskustvo s niskogradnjom kada je radio u Tegri.

Rok izvođenja je 18 mjeseci. Investicija je vrijedna 43 milijuna kuna s PDV-om, a izvođači su zajednica ponuditelja Tegra i tvrtka Colas Hrvatska. Projekt je financiran od strane Hrvatskih cesta, a Grad Čakovec je financirao izradu projekta javne rasvjete. Isto će financirati i za drugu fazu.

– Po završetku prve faze radova planiran je nastavak gradnje prema čvoru odnosno budućem kružnom toku u Štefancu, čija je gradnja procijenjena na dodatnih oko 100 milijuna kuna. Ukupna duljina cestovnog prstena oko grada Čakovca iznosit će 5,7 kilometara, objasnio je Medved.

foto zaobilaznica sjever čakovec 13: Rok izvođenja je 18 mjeseci,. Investicija je vrijedna 43 milijuna kuna s PDV-om, a izvođači su zajednica ponuditelja Tegra i tvrtka Colas Hrvatska

Ostavi komentar