Natkrivena tržnica u Murskom Središću korak bliže realiziciji

tržnica Mursko Središće
Skica natkrivene tržnice.

Mursko Središće ima jako dugu tradiciju sajmovanja i tržnih dana. I mjesto dobilo je naziv po sajmu srijedom, a najveći godišnji sajam bio je na spomendan sv. Ladislava, koji se danas slavi kao Dan grada.

Današnja gradska tržnica se nalazi na otvorenom i prostori nisu zadovoljavajući za suvremene potrebe građana, prodavača i lokalnih OPG-ova, pa se prišlo uređenju tržnice. Prvi korak je priprema projektne dokumentacije s kojom bi se moglo aplicirati na natječaj za povačenje sredstava iz odgovarajućeg fonda za njezinu realizaciju.

Početkom veljače krenulo se u pribavljanje ponuda i nakon ispitivanja tržišta najpovoljnija ponuda za izradu projekta bila je ponuda tvrtke OGP d.o.o. iz Preloga u visini od 52.500 kuna. Projekt je obuhvaćao izradu glavnog projekta potrebnog za ishođenje građevinske dozvole i gradnju te 3D vizualizaciju, priopćili su iz Grada Mursko Središće.

U skoro će se ishoditi i građevinska dozvola i izraditi kompletan troškovnik. Uređenjem gradske tržnice centar Murskog Središća poprimit će novi izgled, a lokalni trgovci i OPG-ovi dobili bi reprezentativno mjesto za prodaju svojih proizvoda. Natkriveni prostor prikladan je i za održavanje tradicionalnih ljetnih manifestacija bez obzira na vremenske uvjete.

 

Ostavi komentar