Nastavlja se modernizacija javne rasvjete na području grada Mursko Središće

rasvjeta Mursko Sredisce

Grad Mursko Središće 19. rujna 2019. godine raspisao je Natječaj za rekonstrukciju javne rasvjete koji obuhvaća zamjenu i postavljanje nove rasvjete u naselju Peklenica i u Industrijskoj zoni Slatine Mursko Središće. Natječaj je otvoreni do 27. rujna, nakon čega će se pristupiti otvaranju ponuda i odabiru izvođača za navedene radove.

Na cijelom području naselja Peklenica izvodit će se radovi zamjene 112 postojećih svjetiljki s novom štedljivom led rasvjetom. Osim zamjene starih rasvjetnih lampi izvodit će se i radovi rekonstrukcije javne rasvjete, što obuhvaća dopunu rasvjetnih svjetiljki na mjestima gdje se iste ne nalaze. U Industrijskoj zoni „Slatine“ Mursko Središće, od skretanja s ulice Marka Kovača do tvrtke Sobočan interijeri d.o.o. planirano je proširenje javne rasvjete, što znači da će se postaviti 8 novih rasvjetnih tijela.

Natječaj za rekonstrukciju javne rasvjete u naselju Štrukovec, Hlapičina i Križovec raspisat će se kroz nekoliko dana.

Sredstva za rekonstrukciju javne rasvjete osigurana su u proračunu Grada za 2019. godinu. Modernizacijom javne rasvjete na području grada Mursko Središće smanjit će se potrošnja električne energije i troškovi održavanja, eliminirat će se štetne živne žarulje, poboljšat će se rasvijetljenost prometnica te smanjiti svjetlosno zagađenje.

Ostavi komentar