Nakon 20-tak godina u Hlapičini održana božićna priredba u društvenom domu dostojnom 21. stoljeća

društveni domovi hlapičina
Dvadesetak gpodina mještani su bili bez funkcionalnog društvenog doma

Društveni dom u Hlapičini izgrađen je 1959. godine, ali je zub vremena i neodržavanja učinio svoje, pa je pred više od 20-tak godina potpuno zatvoren, a mještani više nisu imali prostora za održavanje ni prigodnih priredbi, ali ni prostor za sastajanje i rad udruga. To je umrtvilo društveni život mjesta.

Dolaskom nove mjesne garniture s Dragutinom Stojkom, predsjednikom Mjesnog odbora stvari su se pokrenule, uz pomoć grada Mursko Središće kojemu Hlapičina pripada. Dom se ponovno uređuje. U petak je u novouređenim prostorima, dostojnim 21. stoljeća pred mnogobrojnim mještanima održana božićna priredba na kojoj su nastupila djeca iz Područne škole Hlapičina, te vokalna skupina Ftičice iz KUD-a Mura iz Murskog Središća.

Ponovno otvorenje doma velik je događaj za buđenje društvenog života u Hlapičini. Uređenje će se nastaviti tako da dom dobije i novu fasadu i uređeni okoliš. Na otvorenje je došao i ministar Darko Horvat, jer je grad dio sredstva osigurao preko vlade iz strukturnih fondova EU. Novouređeni dom je blagoslovio vlč. Ivan Herceg.

Predstavnici gradske vlasti i mjesnog odbora Peklenica obišli su prije otvorenja doma u Hlapičini i uređenje društvenog doma u Peklenica, gdje se nekoliko godina za redom odvijaju obimniji radovi. Peklenica je iza Murskog Središća najveće naselje u sklopu grada, gdje djeluju brojne udruge koje za svoj rad trebaju primjerene prostore. Dovršetkom uređenja doma s više namjenskih prostorija i preuređenim sanitarnim čvorovima, Peklenica će dobiti mini centar za kulturu, gdje će se moći održavati još bogatiji kulturni i društveni događaji, u prizemlju i potkrovlju zgrade.

Gradonačelnik Dražen Srpak je kazao: – Do sada je u dom u Peklenici uloženo 1,8 milijuna kuna u dom u Peklenici Od toga je 400.000 osiguralo ministarstvo kulture, 350.000 ministarstvo regionalnog razvoja, Međimurska županija je osigurala 200.000 kuna, a ostatak grad Mursko Središće. Po dovršenju koje će se nastaviti i iduće godine, a radi se o opremanju unutarnjih prostora i ugradnji opreme mjesto će još bogatije društveno živjeti.

Ostavi komentar