Najviše blokirani Čakovčani, prosječan dug iznosi 359 tisuća kuna

novac štednja dug
Ilustracija

Analiza podataka o blokadi građana, koje je obradila Fina, pokazala je da je zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 30. studenoga 2017. godine, u apsolutnom broju, najviše dužnika i jednako tako najveći je iznos njihova duga, u županiji Grad Zagreb.

U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše je blokiranih građana u Koprivničko-križevačkoj (9,4 %) i Sisačko-moslavačkoj županiji (9,3 %).

Prema prosječnom iznosu duga, najviše su blokirani građani Čakovca (s 10,29 % blokiranih građana) čiji prosječan dug iznosi 359 tisuća kuna.

Slijede ih građani Benkovca s dugom od 340 tisuća, Samobora s dugom od 250 tisuća, Svete Nedelje s dugom od 239 tisuća, Velike Gorice s dugom od 210 tisuća te Varaždina s dugom od 205 tisuća kuna, dok su blokirani građani u preostalih 19 gradova s rang liste, u prosjeku dužni od 85 tisuća kuna (blokirani građani Siska) do 198 tisuća kuna (blokirani građani Zagreba).

Na popisu blokiranih građana promatrano po gradovima/općinama po iznosu duga blokiranih građana, izdvaja se Čakovec koji je šesti na rang listi po iznosu duga građana, ispred gradova koji imaju više stanovnika: Đakova, Vinkovaca, Samobora, Bjelovara, Dubrovnika, Šibenika, Varaždina, Siska, Karlovca, Pule, Slavonskog Broda i Zadra.

U Međimurskoj je županiji prema podacima FINA-e blokirano ukupno 8,186 građana, odnosno 10,6 posto radno sposobnog stanovništva. Ukupan iznos blokade za sve ove građane je 1,4 milijarde kuna.

Ostavi komentar