Najkasnije u proljeće liječnici i njihovi pacijenti sele u nove prostore Doma zdravlja

dom zdravlja
Potpisan je ugovor za 5. završnu fazu radova

U ravnateljstvu Doma zdravlja Čakovec potpisan je ugovor vrijedan više od 13,6 milijuna kuna za 5. fazu radova kako bi se završilo uređenje Doma zdravlja.

Ugovor je potpisan s tvrtkom Đurkin u nazočnosti župana Matije Posavca sa suradnicima i Mladena Novaka, predsjednika Skupštine Međimurske županije.

– Radovi počinju iza 1. svibnja, a rok za njihovo dovršenje je 150 radnih dana, a na nama je samo da radove odradimo kvalitetno i u roku, kazao je Zlatko Đurkin potpisnik ugovora za izvođenje radova.

U novom Domu zdravlja bit će 16 ambulanti iz primarne zdravstvene zaštite u kojima će raditi obiteljski liječnici, pedijatri, ginekolozi, stomatolozi. Najkasnije u proljeće liječnici i njihovi pacijenti sele u nove prostore. Ponajviše liječnici primarne zdravstvene zaštite koji su do sada uglavnom radili u neprimjerenim uvjetima u ulici Matice Hrvatske u Čakovcu, odnosno u prostorima stare interne iz koje moraju iseliti jer i ona ide u obnovu za bolničke potrebe. Nova zgrada Doma zdravlja nalazi se u krugu bolnice tako da će pacijenti moći mnoge usluge obaviti brže.

Dom zdravlja građen je po fazama, ovisno o financijskim mogućnostima. Sada je potpisan ugovor za petu fazu radova, a cjelokupna vrijednost izgradnje Doma zdravlja iznosi oko 35 milijuna kuna.

Značaj ove investicije je velik jer u posljednjih 40 do 50 godina nije bilo ovako značajnog ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu, kazao je dr. Branko Vrčić, ravnatelj Doma zdravlja.

 

Ostavi komentar