Najbolja maska u Čakovcu: Macinski pozoj dugačak 18 metara izrađivan je 300 sati

Macinski pozoj
Macinski pozoj

Macinski pozoj osvojio je prvu nagradu na 54. Međimurskom fašniku u Čakovcu. Zmaj je plod puno uloženog rada Udruge Maxenca iz Macinca.

>> NAGRADE 54. Međimurskog fašnika u Čakovcu: Prvu nagradu osvojila uduga Maxenca i Macinski pozoj!

Prvi put se Macinski pozoj mogao vidjeti na Fašniku u Nedelišću.

Dok su prijepodne aktivnosti uglavnom bile usmjerene k nabavi potrebnog materijala, gotovo svaki radni dan u poslijepodnevnim satima članovi su se sastajali u prostorijama udruge kako bi realizirali i u djelu sproveli ideju projekta. Nešto manje od 300 sati dobrovoljnog rada uloženo je u pripremu, izradu i realizaciju ovog projekta. Svaki detalj pomno je razrađen, osmišljen i ručno pripremljen. Kada je prostorija udruge postala premala radovi na pozoju preseljeni su u dvoranu Doma kulture koji je uređuje. Na samom kraju rezultat je bio vidljiv i mjerljiv. Mjerljiv u 18 metara impozantne dužine, a vidljiv u šarenilu boja i načinu izrade. Utrošeni su metri i metri tkanina različitih dužina i boja, metri spužve, kilogrami papira, ljepila i boja. Kao i svaki puta dosada članice i članovi udruge pomalo su tajnovito pristupili izradi maske i nisu željeli otkriti s kojom će maskom nastupiti na fašniku u Nedelišću tako da brojni gledatelji, ali u sudionici manifestacije kojih je bilo više od tisuću nisu mogli prikriti iznenađenje na licima kada je Macinski pozoj bio predstavljen na nedelskim ulicama i u prostoru MESAP-a. Pohvala za rad nije nedostajalo – o originalnoj maski nam je napisao tajnik udruge Kofjač Željko.

Ovim putem članice i članovi Udruga Maxenca pozivaju ljude dobre volje bez obzira na godine, spol i mjesto prebivanja, a koji to žele da se učlane u Udrugu Maxenca i da svojim znanjem, radom doprinesu jačanju udruge na različite načine sa novim idejama. Za sve potrebne informacije može se kontaktirati predsjednica udruge Špicar Marciuš Magdalena ili tajnik udruge Kofjač Željko na mobitel broj 098 597 603 ili mail [email protected]

Ostavi komentar