NAJAVA Veliki humanitarni koncert Katruže na prvi dan proljeća

I ove godine, točno na prvi dan proljeća Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ organizira 21. ožujka 2018. godine humanitarni koncert „Prvi dan proljeća za Katružu“. Koncert će se održati u 19:00 sati u Centru za kulturu Čakovec, a već će tradicionalno pritom svoje veliko srce i sjajan glas pokazati i predstaviti izvođači iz Međimurja i njihovi gosti.

Imena izvođača već su poznata, pa će tako nastupiti Goga i Željko, Đuka Čaić, Meri Šeparović, Marija Jambrošić, KUD „Mačkovec“, Vladimir Košir Tonka, TS „Odabrani“, Josip Sanjković Mitrica, Ivica Jurgec, Andrea i Goran Šafarić, Neno Gavez, Globus bend, Chorus Blas Ivanovec, KUU „Društvo žena“ Gornji Kraljevec, Krunoslav Lajtman, Dragutin Novak Buco i voditelj programa Miljenko Ovčar pripremit će večer za pamćenje i međimurskom pjesmom i pričanjem humanitarne priče uvesti u proljeće.

-Ušli smo u godinu kada Zaklada doživljava svoju punoljetnost, 18 godina humanosti, pomoći, velikog srca, solidarnosti i odgovornosti brojnih Međimurki i Međiuraca koji pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Punih 18 godina upravo je Katruža ta kojoj se naši sugrađani mogu okrenuti u onim trenucima kada je sustav gluh na njihove potrebe i kada si ne mogu sami pomoći, u trenutku bolesti. Ideja koja je nastala 2000. godine itekako pokazuje svoju svrhu tijekom godina, u kojima smo dodijelili oko 1000 pomoći vrijednih više od 5 milijuna kuna“, rekao je u uvodu upravitelj zaklade, ujedno međimurski župan i dodao da je koncert veliko hvala svim dobrim ljudima koji se nesebično daju u rad Zaklade. 

Ideja dobrih ljudi iz Katruže humanitarnost pokazuje već 18 godina, nesebičnim radom. Na press konferenciji sudjelovali su i članica Upravnog odbora Andreja Knežević, te jedan od izvođača poznati međimurski pjevač Mirko Švenda Žiga. 

Očekuje nas jedan od jačih programa, možda dosad i najbolji koncert Katruže kojem sam stalni gost s renomiranim autorima glazbe i glazbenicima. Ponosan sam da je ovaj spisak izvođača sastavljen od domaćih snaga za Katružu. Pozivam sve ljude dobre bolje da dođu na koncert, garantiramo odličan koncert“, najavio je Žiga. 

Ulaznice za koncert Katruže u prodaji su po cijeni od 40 kuna, a mogu se nabaviti u Centru za kulturu Čakovec i u Uredu Zaklade u Međimurskoj županiji. Zu sam koncert, najavljeno je i predstavljanje parfema Katruže Dejana Levačića, uz donaciju i potporu Turističke zajednice Međimurske županije, a ujedno će se i tijekom koncerta 2 parfema pokloniti sretnim dobitnicima.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar