NAJAVA: UDRUGA slobodnih umjetnika Mura iz Podturna poziva na svoju izložbu!

Nevenka Zrna, predsjednica Udruge slobodnih umjetnika Mura
Nevenka Zrna, predsjednica Udruge slobodnih umjetnika Mura

Od prošle godine Općina Podturen bogatija je za novu udrugu pod nazivom Udruga Slobodnih umjetnika Mura Podturen. Predsjednica, osnivačica i inicijatorica ove ideje je Nevenka Zrna koja se nakon dugo godina vratila iz Njemačke. Inače je rodom iz Donjeg Hrašćana, ali ju je ljubav odvela u Podturen. U Njemačkoj je radila u poljoprivrednoj apoteci, gdje se svakodnevno susretala s raznim alatom, biljnim i životinjskim svijetom. Ljubav prema umjetnosti uvijek je bila sastavni dio nje, ali tek nedavno je imala mogućnost da se ona i ostvari.

– Imala sam veliku želju priključiti se nekoj udruzi, ali nisam našla ništa što bi me u potpunosti ispunilo. Od kad sam se vratila u Međimurje, u novoj sam sredini upoznala nove ljude. Tako se rodila ideja o osnivanju Slobodnih umjetnika, iako nas je u početku bilo malo, danas brojimo 23 člana, poručila je Nevenka Zrna.

Upravo će ni organizirati izložbu u ponedjeljak 22. travnja koja će biti otvorena od 10 do 20 sati. Samo otvorenje i svečanost izložbe Udruge slobodnih umjetnika Mura bit će u 18 sati u prostorijama preko puta Općine.

Vidimo se!

Ostavi komentar