Na zavjetno hodočašće od Čakovca do Marije Bistrice krenulo oko šezdesetak hodočasnika!

Šezdesetak hodočasnika krenulo je noćas oko pola jedan iz crkve sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu na zavjetno hodočašće do Marije Bistrice. Točno u ponoć  fra Tomislav Božiček održao je službu riječi i blagoslovio hodočasnike te poveo hodočasničku kolonu na put od 56,8 km.

Kolonu vode između ostalog iskusni vodiči i planinari čakovečke podružnice matičnog Planinarskog društva Bundek iz Murskog Središća.

Svaki hodočasnik ima svoju vjeru, inspiraciju i motiv ovog pješačenja koje je organizirano povodom 20-te obljetnice župe Sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug.

Jedna od hodočasnica Čakovčanka Jelena Čugalj članica Planinarskog kluba Extrem Čakovec poručila je prije starta:

– Nadam se da ću stići do kraja.  U pravilu ono što želim to se i ostvari. Vjera, dragi ljudi oko mene i molitva moja su inspiracija i zavjet da ustrajem i dođem do cilja.Držite palčeve!

Poput nje svaki hodočasnik ponio je u svome srcu određenu nakanu, molitvu i zavjet prema Majci Božjoj Bistričkoj.

Ovo je prvi put da se organizirano hodočasti iz Čakovca nakon više od 30-ak godina. Prvo veće odmorište organizirano je na Kapucinskom trgu u Varaždinu, a na Planinarskom domu „Pokojec“ – na Ivanščici i 434 m nadmorske visine.

Dolazak hodočasničke kolone u Mariju Bistricu predviđa se u poslijepodnevnim satima.

U nedjelju 15. rujna pod svetom misom u 11 sati hodočasnici će u prikazu darova prinijeti veliku svijeću u znak zahvale prema Majci Božjoj Bistričkoj.

foto: rr

Ostavi komentar