Na Trgu međimurske prirode održan 1. Eko kotlić: kuhane delicije posjetitelji slistili za čas

Zamamni miris bograča, gulaša, roštilja, kotlovine, zlatarskog krumpira, palačinki i jegera pečenog na fire pitu rastjerao je oblake, pa je 1. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode u Križovcu održan u subotu 9. listopada bio obasjan suncem i odličnom kulinarskom atmosferom.

Domaćin manifestacije bila je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode.

Uz Međimursku prirodu svoja kulinarska umijeća predstavilo je 12 timova: Ekološka udruga Platana Nedelišće, MNK Vidovski zlatari Donji Vidovec, Udruga turističkih vodiča Međimurski vodiči Čakovec, Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće, Planinarski klub Extrem Čakovec, 7Plus Regionalni tjednik Varaždin, Udruga šumoposjednika Jegnjed Čakovec, SRD Verk Križovec, Udruga Frkanovčani Frkanovec, Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja Podturen, Mjesni odbor Miklavec i Hrvatska gorska služba spašavanja Čakovec.

Predstavilo se i Gljivarsko društvo Smrčak Čakovec izložbenim štandom i edukativnim predavanjem o jestivim, nejestivim i gljivama koja imaju blagotvorna svojstva na organizam.

Na početku programa sve kulinarske timove koji su zastupali ekološke udruge i srodne dionike koji svojim radom doprinose procesima zaštite prirode u Međimurskoj prirodi, pozdravio je Siniša Golub, ravnatelj Ustanove. Tijekom prijepodneva i podneva manifestaciju i sve kuharske ekipe su obišli Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća i Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije.

Besplatna podjela pripremljene hrane krenula je u 14 sati kada su pristizali brojni posjetitelji kušati delicije eko kotlića. Jela su bila i više nego odlična, pa su kotlići, roštilji, kotlovine, vege čvarci i palačinke/extremčinke na način planinarki iz PK Extrema nestajali začas.

Za sudionike ovog Prvog eko kotlića na Trgu međimurske prirode organiziran je i razgled postava Centra Med dvemi vodami, a na kraju manifestacije svima su dodijeljene zahvalnice i prigodne promotivne bilježnice uz najavu kako se druženje ovakvog tipa na Trgu međimurske prirode planira organizirati i sljedeće godine te postati tradicionalna manifestacija u listopadu u vrijeme obilježavanja Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje. (R. Radović)

rbt
rbt
rbt

rbt
rbt
rbt

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE