Na terenima TK Punčec u subotu započinje serijal Športko

Završen serijal Športko
Športko

Prvom od sedam Športko subota, ove subote 24. ožujka u 11 sati, na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec započinje sportski serijal Športko.

Predškolci će odbijati lopticu u zrak, prebacivati je preko mreže te vježbati svoj servis. Serijal Športko već 13. godinu za redom organizira Udruge za sport djece i mlade.

Na ovogodišnjem Športku, vrtićka djeca upoznat će se s osnovama atletike, gimnastike, plivanja i tenisa, vozit će bicikle po Perivoju Zrinski, vježbati s lopticama, a na kraju će trčati zajedno s roditeljima. Po završetku serijala mladi sportaši će na završnom druženju dobiti medalje i priznanja. Sva djeca po svakoj disciplini (svake subote) dobe jednu naljepnicu. Mališani koji sakupe šest ili sedam naljepnica za završnom druženju dobit će zlatnu medalju, djeca koja skupe četiri ili pet naljepnica osvojaju srebrnu, a djeca koja sakupe tri naljepnice oko vrata će primiti brončanu medalju.

Glavni cilj serijala Športko je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti. Akciju provode animatori, profesori TZK i studenti Kineziološkog fakulteta.

Športko je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže.

Iz Udruge se zahvaljuju Grada Čakovcu, koji je glavni pokrovitelj, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja preko 100-tinjak djece svake godine.

Podsjetimo kako je Serijal Športko 2006. godine proglašen najbolje osmišljenim dječjim sportskim programom u Hrvatskoj.

Ostavi komentar