Na svečnosti uz Dan Općine Vratišinec zaslužni su dobili priznanja

Dobitnici općinskih priznanja na svečanoj sjednici uz Dan Općine Vratišinec

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa župno je proštenje u Vratišincu, ali i Dan Općine Vratišinec.

U 18 sati započela je svečana sjednica na kojoj su načelnik Mihael Grbavec i predsjednica Općinskog vijeća Milena Granatir govorili o do sada urađenom i planovima za budućnost općine. Najsvečaniji dio bila je podijela priznanja zaslužnim građanima s područja Općine Vratišinec.

Podijeljene su četiri Zahvalnice, dvije Pohvalnice i dva Pečata Općine Vratišinec.

Zahvalnice su dodijeljene DVD-u Vratišinec, koje je najstarija udruga u Općini. Obilježavaju 95 godina djelovanja, od 1926. godine. Zahvalnice su dobili Neven Mikolaj, Josip Šimunić i Dominik Mađarić, koji su se istakli u volonterskom i dobrovoljnom radu u korist zajednice.

Pohvalnice su dobili Dragutin Horvat i Ivan Andrašec koji su se iskazali u obnovi i dobrovoljnom radu u korist NK Napredak u Gornjem Kraljevcu,

Pečat Općine Vratišinec dodijeljen je bivšem župniku Pavlu Mesariću, koji je nedavno otišao na službu u drugu župu, ali je 14 godina radio na obnovi i održavanju crkvenih objekata ali i duhovnoj obnovi i rastu vjere dok je službovao u župi Vratišinec.

Željko Maček je pak 14 godina je bio ravnatelj OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec. Nedavno je otišao u mirovinu, ispraćen s najvišim općinskim priznanjem Pečatom općine što govori o njegovu radu i tragu koji je ostavio u ovoj lokalnoj zajednici.

U kulturnom djelu programa sudjelovali su: Mješoviti pjevački zbor Dr. Vinko Žganec, Bend Božji dlanovi i članice KUU Društvo žena Gornji Kraljevec sa šaljivom predstavom Dogodovštine Bare i France. Izvele su je  Štefica Jambrošić, predsjednica KUD-a i Milena Granatir, članica KUD-a i predsjednica Općinskog vijeća Vratišinec.

Svečanost je uveličao i Dragutin Glavina, predsjednik Skupštine Međimurske županije te čelnici susjednih općina i gradova Čakovec i Mursko Središće.

Ostavi komentar