Na svečanosti uz Dan grada Čakovca zaslužnima uručili najviša gradska priznanja

dan grada Čakovca
U ime nagrađenih na svečanosti se obratilia Tea Dragić Runjak, dobitnica Zlatnog grba Grada Čakovca

Svečana sjednica uz Dan Grada Čakovca najsvečaniji je dio proslave, na kojoj se dodjeljuj priznanja najzaslužnijim pojedincima udrugama i tvrtkama zaslužnim za promociju Grada. Dodijeljene su godišnje nagrade, dvije nagrade za životno djelo posthumno i dvije nagrade Zlatni grb grada Čakovca.

Godišnje nagrade za obrazovanje dobila je Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, nagradu za zdravstvo i socijalu dobio je Klub liječenih alkoholičara Mato Golubić, za kulturu Kazališna družina Pinklec,  među udrugama Udruga gluhih i nagluhih Međimurske županije, za sport Badmintonski klub Međimurje Čakovec, nagradu za gospodarstvo dobili su Lejpi dečki Brewery iz Čakovca.

Dodijeljene su i dvije nagrade za životno djelo posthumno. Dobili su ih Stjepan Koraj i Željko Golik, a nagrade su uručene njihovim suprugama.

Najviše nagrade grada Zlatne plakete Grb grada Čakovca dobili su fra Stanko Belobrajdić i Tea Dragić Runjak dugogodišnja ravnateljica Gimnazije J. Slavenskog Čakovec.

Svečana sjednica je prigoda i za sumiranje rezultata u razvoju i postignućima Grada Čakovca. Jurica Horvat, predsjednik Gradskog vijeća naglasio je: – možda dolazimo iz različitih opcija, ali svima nam je zajednička briga i ljubav za Čakovec.

Stjepan Kovač gradonačelnik pak je naglasak stavio na život u Čakovcu. Kazao je: – dovoljno smo mirni grad za podizanje obitelji i istodobno dinamični za razvoj poslova i karijera.

Na svečanoj sjednici u prvom redu bili su Darko Horvat, novoimenovani ministar gospodarstva i izaslanik predsjednika Vlade i Davor Bernardić, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a. Na sjednici su prisustvovali brojni uzvanici iz javnog, političkog, vjerskog i gospodarskog života Međimurja.

Ostavi komentar