Na ljetu uz Muru elektronska glazba, Vigor, Hladno pivo, Opća opasnost, Jole i Mirakul

ljeto uz muru
Dražen Srpak, Zvonko, Vrtarić i Slavko Bregović predstavili Ljeto uz Muru

Mursko Središće rano je počelo s pripremama Ljeta uz Muru koji započinje krajem lipnja, a završava prvog vikenda u srpnju.

Već lani je Mursko Središće ljeto uz Muru prebacilo u taj raniji ljetni termin. Godinama prije se ta manifestacija održavala nakon Porcijunkolova, ali su sredinom kolovoza građeni već bili zasićeni ljetnim manifestacijama na kopnu i puno njih kolovoz koristi za godišnji odmor.

Ove godine po prvi puta Ljeto uz Muru u Murskom Središću bit će vezano uz pomaknuti datum Dana grada. Gradsko vijeće prihvatilo je da se Dan grada obilježava na dan zaštitnika župe sv. Ladislava, 27. lipnja.

Uvod u manifestacije Ljeta uz Muru bit će Dani Peklenica koji se tri dana obilježavaju oko Dana državnosti 22. lipnja. Za ovogodišnje Ljeto uz Muru predviđeno je mnogo događanja o kojima ćemo podrobnije pisati kako se manifestacija bude približavala, ali najvažnije je da će od 22. lipnja do 7. srpnja u Murskom Središću biti puno glazbe i koncerata.

U subotu 22. lipnja na šetnici uz Muru svirat će elektronska glazba uz D.J-a.  U petak, 28. lipnja je koncert grupe Vigor, u subotu 29. lipnja dolazi Jole, u nedjelju, 30. lipnja Klapa Mirakul.

A prvog vikenda u srpnju potpuni glazbeni zaokret. U petak, 5. srpnja je predviđen koncert  Hladnog piva. U subotu, 6. srpnja Opća opasnost. Zvršnica ljeta uz Muru bit će u nedjelju 7. srpnja na Zalešću, kada grad časti gradskim kotlićima, u vrijeme nedjeljnog ručka, Tako da mnogi građani taj dan već po tradiciji ne kuhaju nedjeljnji ručak.

I ove godine bit će i zabavne igre Murska alka, sajam domaćih proizvoda, likovne i glazbene raidonice, natjecanje u pečenju prošćčenjskih kolača i naravno nastupi svih sekcija KUD-a Mura.

Ostavi komentar