Na kraju godine Ovršni ustanak se i zahvaljuje

ovršni ustanak
Ilustracija

Inicijativa „Ovršni ustanak“ je bila početak otpora ovršnome teroru iz čega je nastala „Udruga Ovršni“ čiji je izvorni autor, pokretač i sadašnji predsjednik „Udruge Ovršni“ Danijel Galović.

U nastavku objavljujemo priopćenje koje su nam poslali

Glavni razlozi za osnivanje  „Udruge Ovršni“ su poznate, ali i nevjerojatne činjenice:

Prvo – Ukupni dug. oko 320.000 blokiranih. je 43 milijarde kuna od čega je tek 8 milijardi glavnica, 21 milijarda zatezne kamate, a ostalo su troškovi FINE, javnih bilježnika, redovne kamate i ostali troškovi.

Drugo – Od 320.000 blokiranih čak je 90% blokiranih u dužničkome ropstvu jer nije u stanju duže od godinu dana servisirati svoj dug.

Treće i najžalosnije – Više od 1000 osoba je počinilo suicid zbog konstantne ovrhe i blokade.

Inicijativa „Ovršni ustanak“ i „Udruga Ovršni“ okupljaju sve one koji su za donošenje novoga, pravednijega zakona ili za ukidanje sadašnjega Ovršnoga zakona kao i za pronalaženje i provedbu rješenja za izlazak građana RH iz dužničkoga ropstva.

Inicijativa „Ovršni ustanak“ i „Udruga Ovršni“ su tijekom 2018. godine organizirali 82 akcije u kojima je sudjelovalo više od 1200 članova raznih političkih stranaka, simpatizera i aktivista sa ciljem prikupljanja potpisa za izmjenu ili ukidanje Ovršnoga zakona te sa ciljem upoznavanja stanovnika o svim mogućnostima za ublažavanje ili prestanak ovršnoga terora.

Inicijativa „Ovršni ustanak“ i „Udruga Ovršni“ su tijekom ove godine podržali i akciju „Ugasi motor“ kao i spontano okupljanje i protest „Žutih prsluka Hrvatske“, gdje su uvršteni zahtjevi udruge Ovršni ustanak.

Tijekom 2018. godine Inicijativa „Ovršni ustanak“, a kasnije i „Udruga Ovršni“ započela je, sa svojim ciljevima i prijedlozima za poboljšavanje, upoznavati vodeće dužnosnike u općinama, gradovima i županijama 3. Izborne jedinice.

Zahvaljujući dobro postavljenim ciljevima „Udruge Ovršni“ i prepoznavanju navedenih problema prvi su reagirali dužnosnici jedinica lokalne i regionalne uprave Međimurske županije.

Naime, na razini Međimurske županije odobren je i osnovan Fond za deložirane osobe sa sredstvima od 150.000,00 kuna.

Nadalje, Grad Čakovec kreće u izgradnju dva dvosobna stana za deložirane osobe i ne pokreće ovrhe protiv svojih građana.

Temeljem navedenoga „Udruga Ovršni“ posebno se zahvaljuje:

Županu Međimurske županije, g. Matiji Posavcu

Gradonačelniku Grada Čakovca, g. Stjepanu Kovaču

Načelniku Općine Selnica, g. Ervinu Vičeviću

Danijelu Galoviću, g. Ivanu Pokupcu, gđi. Nedeljki Lončar, supredsjednicima Slobodne Hrvatske

Željku Pavlicu i Josipu Požgaju iz Međimurskoga demokratskoga saveza.

Ivanu Martanu predsjedniku Hrvatske demokratske seljačke stranke

Veliku zahvalu upućujemo aktivistima i simpatizerima Slobodne Hrvatske koji su sve svoje resurse stavili na raspolaganje u stvaranju boljega sutra.

Predsjednik Mds-a Željko Pavlic obratio se prisutnima te izrazio zadovoljstvo sa dosadašnjom suradnjom sa udrugom Ovršni ustanak, te da se nada i daljnjoj uspješnoj suradnji, te naveo sa obzirom da je udruga Ovršni ustanak na lokalnoj razini prisutna nekoliko mjeseci, napravile su se u Međimurju velike stvari za ovršene, blokirane i deložirane građane.

Predsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke Ivan Martan isto tako je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i najavio još boljom.

Ciljevi udruge Ovršni ustanak u 2019 godini su rušenje Ovršnog zakona te donošenje novog i pravednijeg za građane RH. Pomaganje ovršenim, blokiranim i deložiranim građanima Međimurja i RH. Sretnu i uspješnu Novu godinu želimo svima.

Ostavi komentar