Na “Jeden grunt” u Goričan stigli i zagrebački planinari

Ivana Horvat
Ivana Horvat u stakleniku urbane farme Holera

Nevjerojatan je doživljaj ubrati mirisnu rajčicu, crvenu papriku ili krastavac direktno u plasteniku domaćeg proizvođača. Upravo takva prodaja poljoprivrednih proizvoda na kućnom pragu predstavljena je u subotu 3. rujna u Goričanu pod nazivom “Jeden grunt”. Domaćin manifestacije bila je urbana farma Holera d.o.o. Okupila je članice LAG-a Mura-Drava, pa su svoje proizvode predstavili OPG Zadravec, OPG Dominić, OPG Hunjadi  i Udruga pčelara Nektar” Prelog.

HPD Matica u Goričanu
Članice HPD Zagreb-Matica na gorčanskom gruntu

Vrhunsko bučino ulje, odličan kozji sir, medenjaci, proizvodi od aronije, jabuke, heljde i drugi ekološki proizvodi oduševili su brojne posjetitelje manifestacije, a osobito zagrebačke planinare. Članovi HPD Zagreb-Matica nakon pješačenja uz rijeku Muru, na odmor i osvježenje došli su u Goričan okusiti domaće proizvode. Jelovnik ih je oduševio jer su vrijedni domaćini pripremili juhu od tikvice, trgance sa zeljem, pogače s tikvama i makom, palačinke od pirovog brašna, medenjake. Uz eko sok od jabuke, moglo se osvježiti i ponudom craft piva iz pivovare “Lepi Dečki”. Igralo se u radionici za djecu “pomazi meeeee”, a prezentirana je i vještina ručnog čišćenja tikve.

Četiri generacije obitelji domaćina manifestacije
Četiri generacije obitelji domaćina manifestacije

I za iduću godinu domaćini najavljuju novo druženje uz predstavljanje  plodova međimurske zemlje na sve prepoznatljivoj goričanskoj manifestaciji”Jeden grunt”.

Atmosferu manifestacije pogledajte u nastavku:

rbt

Ostavi komentar