Na izborima za mjesne odbore Grada Mursko Središće premoćno pobijedila koalicija HDZ-HDS-HNS- HSLS

lokalni izbori glasovanje
Ilustracija

U nedjelju, 17. veljače na području Grada Mursko Središće održani su izbori za Vijeća mjesnih odbora u svim naseljima: Hlapičini, Križovcu, Murskom Središću, Peklenici, Sitnicama i Štrukovcu.

U dva naselja Sitnicama i Štrukovcu na izborima je bila samo po jedna lista. u Štukovcu HDZ-HDS-HNS- HSLS, a nositelj Ivan Vršić. U Sitnicama lista Grupe birača Mjesnog odbora Sitnice Milorada Mihanovića ujedno i nositelja liste. Uz njega novoizabrani vijećnici su Dalibor Hum, Dragan Balog, Siniša Mihanović i Aleksandar Koša.

U Štrukovcu svih pet novoizabranih vijećnika s liste HDZ-HDS-HNS- HSLS: Ivan Vršić, Lovro Hrženjak, Stjepan Jurović, Stjepan Hoblaj, Marija Sakač.

U preostala četiri naselja: Murskom Središću, Peklenici, Križovcu i Hlapičini  na izbore su izašle dvije liste. Obje koalicijske. Prva je koalicija HDZ-HDS- HNS-HSLS, a druga SDP-HSU-Reformisti-MDS .

U sva četiri naselja premoćno je pobijedila lista HDZ-HDS- HNS-HSLS. U Murskom Središću Lista HDZ-HDS- HNS-HSLS osvojila je 72,25 posto i u vijeće MO  su ušli Ivan Novak, Stjepan Lisjak, Jurica Mesarić, Stanko Nedeljko i Miljenko Zobić. S liste SDP-HSU-Reformisti-MDS ušli su Vladimir Dobranić i Jelena Škvorc.

U  Peklenici je lista HDZ i partnera osvojila 78,44 posto i u Vijeće su ušli Ivana Maltarić, Rudolf Mesarić, Ksenija Flac, Matija Balaž, a s liste SDP- i partnera Ivan Trstenjak.

U Križovcu je Lista HDZ i partnera osvojili 84,34 posto, s lista SDP-a i partnera 15,66 posto, tako da je svih pet vijećničkih mandata s pobjedničke liste. U vijeće su ušli Marko Strojko, Ivan Zadravec, Simona Frančić i Mihael Vinković.

I u Hlapičini je svih pet vijećnika s koalicijske liste HDZ-a i partnera, koja je osvojila 89,07 posto glasova, a lista SDP-a i partnera 10,93 posto. U vijeće su tako s pobjedničke liste ušli Dragutin Strojko, Leonard Bašnec, Marko Vinko, Matija Stojko i Vladimir Peras.

Ostavi komentar