Na blagdan Svih Svetih na grobljima na području Murskog Središća maske, a na ulazima dezinfekcija

Groblje Mursko Središće hortikulturno uređenje
Groblje Mursko Središće ima više ulaza pa ih koristite da bi bila manja gužva.

Za blagdan Svih Svetih tradicionalno groblja su prepuna ljudi koji obilaze grobove svojih najmilijih. Tim povodom je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o nužnim epidemiološkim mjerama. Temeljem navedene odluke lokalni stožer dao je upute za ponašanje na groblju u Murskom Središću i Peklenica – Križovec povodom blagdana Svih svetih. Posjetitelji su zamoljeni da se pridržavaju mjera fizičkog distanciranja, da obavezno koriste maske za lice ili medicinske maske prilikom ulaska i boravka na groblju, da se pridržavaju svih propisanih protuepidemijskih mjera.

Groblje u Murskom Središću ima više ulaza: glavni ulaz, ulaz od strane Ponylanda, ulaz od strane stare mrtvačnice, pa mole posjetitelje da koriste različite ulaze kako bi se izbjegla gužva. Na ulazu na groblja u Murskom Središću kao i groblju Peklenica – Križovec bit će postavljena dezinfekcijska sredstva.

Pripadnici civilne zaštite kontrolirat će da li se posjetitelje pridržavaju nošenja maski i pridržavanja drugih mjera na oba groblja.

Ovom prigodom podsjećaju građane da je najbolja i najsigurnija mjera odgovorno ponašanje svakog pojedinca za vlastito zdravlje i zdravlje bližnjih.

Ostavi komentar