Mursko Središće pokreće postupak za jednosmjensku nastavu u osnovnoj školi

Dražen Srpak , gradonačelnik Murskog Središća i Matija Posavec župan na radnom sastanku u vezi škole.

Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća i župan Matija Posavcem održali su radni sastanak na kojem su dogovorili ishođenje projektne dokumentacije i građevinske dozvole za dogradnju Osnovne škole Mursko Središće radi stvaranja uvjeta za dogradnju škole radi prelaska na jednosmjensku nastavu.

Dokumentacija je potrebna radi prijave za financiranje dogradnje škole iz nekog od EU fondova. Da bi dogradila škola potrebno je da osnivač, u ovom slučaju Međimurska županija izradi projektnu dokumentaciju te ishodi građevinsku dozvolu, kao preduvjet za prijavu u EU fondove. S obzirom na iskustva i uspješnost Grada i Županije u prijavama na EU fondove, vjeruju da će se u tome i uspjeti.

Mnogi roditelji koji rade ujutro, a nastava je dvosmjenska imaju velikih problema jer prijepodne nemaju kome ostaviti djecu, a uz to se cijeli dan ne vide s njima. Jednosmjenska nastava jedino je rješenje, a još bolje s produženi boravak koji na najbolji način rješava zbrinjavanje djece dok su roditelji na poslu.

Ostavi komentar