Mursko Središće krenulo u nabavu školskih bilježnica za osnovce

I ove godine iz gradskog proračuna Mursko Središće svaki osnovac dobit će deset bilježnica na početku školske godine

Stručni kolegij gradonačelnika Mursko Središće donio je sljedeće zaključke.

Donosimo ih u nastavku:

Atletskom klub Mursko Središće temeljem zamolbe za pomoć u organizaciji utrke Grada Mursko Središće odobrava se pokroviteljstvo u iznosu od 10.000 kuna za nabavu majica.
Prihvaća se ponuda Letis-a d.o.o.a za tisak bilježnica u iznosu od 22.857,19 kuna (s PDV-om). Kao i prethodnih godina početkom školske godine učenici osnovne škole s područja grada Mursko Središće dobiti će 10 bilježnica prilagođenih za razred koji pohađaju.
Temeljem zamolbe roditelja djeteta koje je u spektru autizma odobrava se program male školice za 8. mjesec u visini od 50% ukupne cijene programa.

Zadužuje se Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za organizaciju sastanka s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova- Policijske uprave Međimurske na temu novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a u svrhu uređenja i označavanja prometnica na području grada za njihovo pravilno korištenje.

Udruzi djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec Međimurski slatkiši  temeljem zamolbe odobrava se pokroviteljstvo u iznosu od 700 kuna za održavanje 4. Sportskih igara. Poziva se udruga da takve ili slične programe prijavi na Javni poziv grada za sufinanciranje programa/projekta/manifestacije udruga.

Rukometnom klub Sokol  Vratišinec – temeljem zamolbe odobreno je pokroviteljstvo u iznosu od 500 kuna za održavanje memorijalnog turnira Bukovec – Farkaš.

Zadužuje se Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za pokretanje postupka jednostavne nabave za izvođenje radova na oborinskoj odvodnji i izgradnji pješačko – biciklističke staze u Tekstilnoj ulici u Murskom Središću u svrhu da se u potpunosti završi ulica nakon aglomeracije. S obzirom na to da se radi o županijskoj prometnici radovi će se financirati u omjeru 50% grad – 50% Županijska uprava za ceste MŽ.

Zadužuje se Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za uređenje kuhinje u društvenom domu u Štrukovcu. Upravni odjel za financije, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb zadužuje se za osiguranje sredstava u proračunu.

Temeljem odobrenog projekta od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zadužuju se Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove i voditeljica za EU projekte za raspisivanje jednostavne nabave za nabavu pomoćnog čamca s motorom za skelu Fusek u Murskom Središću.

S obzirom na to da su u sklopu projekta Energy Tour u INTERREG HU – HR ostala neiskorištena sredstva, zadužuje se voditeljica EU projekata za pokretanje postupka jednostavne nabave za postavljanje dječjih igrala na području Spomen park naftaštva u Peklenici. Igrala će se postaviti ako kontrolno tijelo odobri realokaciju sredstava.

Zadužuje se komunalno redarstvo da u suradnji s inspekcijskih službama, policijom, predsjednikom Mjesnog odbora Hlapičina i predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine organizira obilazak romskog naselja u Hlapičini u svrhu utvrđivanja nelegalnog posjedovanja pasa od strane stanovnika tog naselja te da se poduzmu odgovarajuće mjere kažnjavanja vlasnika te svih daljnjih potrebitih radnji u svrhu čipiranja, cijepljenja ili pak drugog odgovarajućeg zbrinjavanja životinja. Rok provedbu  je 30 dana.

 

 

 

Ostavi komentar