Mursko Središće i Udruga sport za sve pozivaju na vježbanje i rekreaciju na otvorenom

Mursko Središće
Ilustracija

Grad Mursko Središće je već 4 godinu zaredom uključen u kampanju NOW WE MOVE. U tjednu kretanja i tjelesne aktivnosti grad Mursko Središće u suradnji sa Udrugom sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće organizira niz aktivnosti u koje su uključene udruge s područja grada, dječji vrtići i Osnovna škola.

Open Streets Day je nova aktivnost NowWeMOVE kampanje koju organizira Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA) iz Copenhagena s partnerima diljem Europe i svijeta. Koncept Open Streets Day aktivnosti je da poveže Europski tjedan mobilnosti (16.-22.09.2019.) i Europski tjedan sporta (23.-30.09.2019.) koristeći ulice i javna mjesta u gradovima za provedbu različitih sportsko-rekreativnih aktivnosti i poticanje građana na korištenje aktivnog održivog transporta, naglašavajući pritom pozitivne zdravstvene i ekološke aspekte aktivnog transporta kao i druge benefite redovite tjelesne aktivnosti. Centralna manifestacija Open Streets Day projekta će se uklopiti u tradicionalni Sajam sigurnosti i prevencije koji će se i ove godine održati u Čakovcu, i to 24. rujna 2019. godine.

Grad Mursko Središće je i ove godine sa Udrugom USR Sport za sve organizirao niz sportskih aktivnosti. Pozivamo vas da se uključite u Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta.

 

Ostavi komentar