Mursko Središće će napraviti još jedno tretiranje odraslih komaraca

Komarac komarci
Ilustracija

Grad Mursko Središće poslalo je obavijest o tretiranju komaraca na svom području.

Obavijest u nastavku prenosimo u cijelosti.

Grad Mursko Središće svjestan je problema kojeg komarci stvaraju ljudima te smo zbog toga već više godina u procesu tretiranja larvi i odraslih komaraca.

Tako se i ove godine situacija pratila te se u skladu s vremenskim uvjetima prišlo tretiranju odraslih komaraca – aduliticidni tretman. S obzirom da se za dobar učinak mora poklopiti više faktora (temperatura, vjetar, vlaga, kiša) jer se radi o vrlo osjetljivom procesu i samo ako se svi ti faktori dobro poklope može se očekivati učinkovitost.

Učinak nije predugo trajao jer u okolici grada postoji niz nedostupnih i neprohodnih područja u kojim se zbog nedavnog izlijevanja rijeke Mure izliježu komarci.

Zbog toga Grad Mursko Središće odlučio je napraviti još jedno tretiranje odraslih komaraca, a prema planu bi se to učinilo u ponedjeljak, 04. lipnja, i u utorak, 05. lipnja, u večernjim satima.

Dva dana bi se tretiralo kako bi bio bolji učinak jer se cijelo područje grada ne može odraditi u kratkom vremenu.

Obavještavamo vas da će se dana 4 i 5. lipnja na području Grada Mursko Središće provesti dezinsekcija-suzbijanje komaraca, u razdoblju od 19 do 21 sati.

Dezinsekcija će se provesti prema slijedećem rasporedu:
– 04.06.2018. Grad Mursko Središće, Hlapičina, Sitnice
– 05.06.2018. Križovec, Peklenica, Štrukovec

Tretman će se provesti preparatom na bazi deltametrina Aqua-K-othrin (Bayer) u koncentraciji 1:9 metodom hladnog zamagljivanja, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odgađa.

Ostavi komentar