MURID-ovci imaju najbolji europski projekt

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio je „Tjedan EU fondova“, informativno-obrazovni događaj koji se u pet dana održava u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s institucijama iz sustava upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova.

Na ovom središnjem događaju posebnu je pozornost dobila Međimurska županija, zahvaljujući činjenici da je pritom iskorištena prilika da se dodijele nagrade za najbolje EU projekte, a najuspješnijim na lokalnoj razini proglašen je onaj MURID-a – Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, projekt Agenti 0-7.

Specifični cilj projekta je ojačati kapacitete triju partnerskih udruga za pružanje različitih socijalnih usluga (kao što su dijagnostika i rehabilitacija) za djecu s teškoćama u razvoju te savjetovanje i psihološka skrb za njihove roditelje i jačanje partnerstva odnosno, povezivanje udruga s područja Međimurske i Virovitičko-podravske županije, a proveden je u suradnji s Udrugom slijepih Međimurske županije.

Međimurje je najspremnije u apliciranju i privlačanju EU sredstava

U ime MURID-a nagradu je preuzela predsjednica Silvija Pucko, predsjednica MURID-a, te pritom između ostalog objasnila kako se u okviru projekta koji je proveden u periodu 2015.-2016. godina uspio osnovati Info – centar, prostor igraonice, savjetovalište i uredski prostor, ojačala organizacijska struktura Udruge, kao i stručne kompetencije djelatnika u području rane intervencije, te su pokrenuli razne modele kojima su promovirali ranu intervenciju.

Među prvim čestitarima vlasnicima najboljeg europskog projekta bio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je i na ovaj način, svojim dolaskom na svečanost, odlučio dati podršku Udruzi čiji se rad financira i iz županijskog Proračuna. Pritom je naglasio kako je još jednom Međimurska županija pokazala svoju spremnost u apliciranju i provođenju projekata, te dodao kako je ponosan na sve vrijedne ljude, sve volontere, više od 100 djece i njihove roditelje, ali i sve koji se osjećaju kao dio MURID-ove obitelji koji su zaslužni za ovaj i ostale uspjehe Udruge.

Iskoristio je priliku da se nadoveže i na riječi premijera kako je pred nama u ovoj financijskoj perspektivi na raspolaganju 10,6 milijardi eura i kako treba biti uvijek spreman na apliciranje projekta, po čemu je Međimurje već itekako steklo svoju prepoznatljivost.

Izvor i foto: Međimurska županija

Murid najbolji europski projekt

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE