MURID-ova igraonica “Tepih u gradu” razveselila mališane Murskog Središća

Tepih u gradu MURID Mursko Središće1

Igraonica za djecu “Tepih u gradu”, koju je organizirala udruga MURID, održana je i u Murskom Središću.

Grad Mursko Središće o ovomo je poslalo priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

U subotu 01. rujna 2018. godine s početkom u 10:00 sati na šetnici uz rijeku Muru održana je igraonica za djecu “Tepih u gradu” koju je organizirala udruga MURID (Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu) u suradnji s Gradom Mursko Središće te udrugom Društvo “Naša djeca” Mursko Središće.

Usprkos oblačnom vremenu koje se nadvilo u jutarnjim satima nad grad Mursko Središće, radionica je uspješno održana, a mališane u igri ništa nije moglo omesti. Djeca su sa svojim roditeljima i djelatnicima te volonterima iz udruge MURID prionuli igranju s raznim didaktičnim igračkama i pomagalima te su u tome veselo uživali sve do podneva.

Uz igru djeca su bila počašćena bombonima i osvježenjem koje im je dalo još više energije za igru sa svojim prijateljima.

Cilj uključivanja u ovu aktivnost bio je da se kroz dva sata druženja promovira važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobit boravka na otvorenom te usvajanje socijalnih vještina i povezivanja kroz igru. Djeca su svim prisutnim i usputnim prolaznicima koji su se našli na šetnici pokazali da je uz smijeh i veselje malo potrebno za igru i dobru zabavu.

Grad Mursko Središće želi ostvariti status Grad prijatelj djece te je svakim novim korakom sve bliže u ostvarenju toga cilja. Dobrobit djece i mladih budućnost su najsjevernijeg grada.

Foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar