MUP i za međimurske ceste nabavlja nove fiksne radare

fiksna kamera nadzor brzine
Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo je da nabavlja uređaje za mjerenje brzine, takozvane radare, za koje procjenjuje da će potrošiti do 39,4 milijuna kuna.

Policija kani kupiti 75 fiksnih sustava za automatsko mjerenje brzine te 150 kućišta, što će biti montirano na stupove duž prometnica u više hrvatskih gradova, piše novilist.hr. Sustavi za mjerenje brzine koje kupuje policija brzinu će mjeriti na minimalno dvije prometne trake, dolaznoj i odlaznoj.

U okviru ove nabave policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti.

To nije sve, jer policija u okviru navedenog procijenjenog iznosa nabave od 39,4 milijuna kuna kupuje i 50 komada stacionarnih sustava za mjerenje brzine, koji su montirani na tronošce. Za razliku od stacionarnih uređaja montiranih na stupove, uređaje na tronošcima policija po potrebi premješta na lokacije planirane policijskim akcijama kontrole cestovnog prometa.

Na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim pak mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno, a u njih će se po portrebi moći montirati i uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

Neki od tih uređaja stižu i u Međimurje. Čakovec tako dobiva četiri uređaja i osam kućišta. Dva uređaja i sva kućišta bit će postavljeni još ove godine, a preostala dva sljedeće.

Ostavi komentar