Modularna TREX kuća iz snova opremljena i montirana u 30 minuta

Prvi prototip modularne kuće TREX
Prvi prototip modularne kuće TREX

Možete li zamisliti kuću iz snova koja je gotova za 30 do 35 minuta? Potpuno nova, moderno opremljeno, gotovo nemoguće zapaljiva? Kuća koju možete preseliti na drugu lokaciju u istom danu? Upravo takva kuća postoji a zove se TREX modularna kuća.

Nakon tri godine razvoja napravljen je prvi prototip potpuno opremljen. Sastoji se od dva modula, svaki ima 6 puta 2 i pol metara, kad se spoji daje površinu od 30 metara kvadratnih. Na aerodromu u Pribislavcu mnogi tragači za kućom iz snova obišli su unutrašnjost prvog prototipa koji se sastoji od prekrasne vanjske terase, dnevnog boravka koje je ujedno i spavaonica, kupaonica, kuhinja i prostor koji može biti ‘walk in closet’ ormar ili radni prostor.

Unutrašnjost TREX kuće
Unutrašnjost TREX kuće

Činjenica koja je oduševila sve posjetitelje je efikasnost i brza montaža. Gotovo je nemoguće zamisliti da se modularna kuća ovakvog tipa može izmontirati u potpunosti u pola sata. Modularne kuće u svijetu nisu novost i vrlo su popularne. Na našem je području ipak novitet, ali zbog velike potražnje i upita u skorom će vremenu postati tražene i popularne. Proizvođači su pokušali napraviti najbolji omjer visoke efikasnost i cijene.

-Jedna od najvećih prednost je gotovo nemoguća zapaljivost. Kuća kako se brzo montira, tako je brza i njezina demontaža.  Spajanje ovog konkretnog prototipa od dolaska kamiona sa svim potrebnim dijelovima trajala je pola sata. Moguće je upravo iz razloga jer smo tri godine radili na tome i uzimali od svih modela vrhunske dijelove koje smo onda pretvorili u naš patent, rekao je voditelj prodaje Edvin Horvat.

TREX modularne kuće energetskog su razreda “A” što znači da su troškovi života u njima minimalni. Najveći utjecaj u tome ima, naravno, izolacija od celuloze koja je dobivena od recikliranog papira i koja osim što je ekološki održiva, jedna je od najučinkovitijih izolatora topline i buke među svim izolacijskim proizvodima. Celuloza se koristi u svim vanjskim površinama te je tako gubitak energije i nastajanje toplinskih mostova svedeno na minimum. TREX kuća “diše” ne samo zbog korištene izolacije, već i ventilirajuće fasade koja se postavlja po cijeloj površini kuće. Kombinacijom izolacije i ventilirajuće fasade omogućen je nesmetani protok vlage iz kuće što znači da je nastajanje plijesni u kući stvar prošlosti.

-Oduševljava i činjenica da je TREX kuća u potpunosti opremljena i odmah useljiva. Svaki dio prostora je maksimalno iskorišten, a tijekom dogovora možete dogovoriti boje zidova, namještaja i podova, ali recimo ne možete utjecati na raspored prostorija. U sklopu kuće dočekat će vas TV, ormari, namještaj, sustav klimatizacije i grijanje, kuhinja s ugradbenom pećnicom, indukcijskom pločom za kuhanje, sudoper, ugradbeni hladnjak/zamrzivač, ugradbena perilica suđa, ugradbena mikrovalna pećnica, ugradbena napa, tuš kada s kaljenim staklom, umivaonik, perilica rublja, wc školjka, električni grijač vode, mislim da je to zaista fantastično, poručuje voditelj Horvat.

Prostor je uvijek idealno iskorišten zahvaljujući modularnim pregradnim zidovima koji se jednostavno demontiraju i montiraju na željeno mjesto. Standardizirano dodavanje modula za proširenje te mobilni temelji koje koristimo omogućavaju raspored prostorija po želji i nakon useljenja.

Ovom pametnom kućom putem aplikacije možemo upravljati gdje god se nalazi, a također zahvaljujući mogućnosti potpunog automatiziranja kuće, koje nam uz smanjenje troškova pruža još veći komfor, kuća sama određuje koliko nam je svijetla potrebno ili je li temperatura optimalna.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar