5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Mladim Međimurcima u posjet stiže 25 mladih iz Nizozemske i Španjolske

Grupa mladih Međimuraca prošlo je ljeto sudjelovala na desetodnevnoj međunarodnoj razmjeni mladih u Nizozemskoj na projektu na kojemu su, osim Hrvata i Nizozemaca, sudjelovali i mladi iz Španjolske.

Mlade Međimurce je iskustvo sudjelovanja na razmjeni toliko dojmilo da su po povratku kući odlučili napisati svoj vlastiti projekt i provesti ga u Čakovcu.

Pripreme za projekt Explore, Connect and Coach (Istraži, poveži se i poduči) počele su još u rujnu prošle godine. Osmero mladih, okupljeni oko Centra za mlade Čakovec koji je i formalni partner projekta, sami su osmislili projekt i napisali projektnu prijavu te ju prijavili za financiranje na Erasmus+, program Europske unije namijenjen mladima.

Projekt je u konačnici odobren te ovo ljeto očekuju da će im se 25 mladih iz Nizozemske i Španjolske pridružiti u Čakovcu.

Od 31. srpnja do 6. kolovoza će ukupno 42 mladih sudjelovati na radionicama, razmjenjivati iskustva i učiti jedni od drugih, povezivati se i upoznavati Čakovec. Aktivnosti projekta će se održavati na više lokacija u gradu, a jedna od aktivnosti namijenjena je svima koji se u to vrijeme nađu na Gradskom trgu: u sklopu razmjene bit će organizirana Interkulturalna večer tijekom koje će se mladi iz sve tri zemlje predstaviti sa svojim zanimljivostima, hranom, glazbom i običajima.

Interkulturalna večer bit će organizirana u petak, 4.8. od 19 sati na Trgu Republike u Čakovcu (kod Doma sindikata) u suradnji s Eurodeskom Hrvatska.
Pozvani su svi da upoznaju sudionike projekta Explore, Connect and Coach te da se informiraju o programu Erasmus+, međunarodnim razmjenama mladih, odnosno mogućnostima za mobilnost koje mladi imaju unutra Europske unije.

Projektni partneri Centru za mlade Čakovec (CeZaM-u) su nizozemska udruga mladih IPA te španjolska udruga Ekhi, a projekt se provodi uz financijsku podršku EU kroz program Erasmus+.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE