Mladi međimurski informatičari nižu uspjeh za uspjehom!

Na kraju protekle godine, udruga MIS je primila priznanje za ekipno osvojeno 2. mjesto u državi za osnovnoškolce, dok je udruga MIK primila priznanje za ekipno osvojeno 3. mjesto u državi za srednjoškolce, a sve vezano za prethodno sezonu Hrvatskog  otvorenog natjecanja u informatici.

Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije, koji su uz potporu Međimurske županije pokrenule spomenute udruge, daje izvrsne rezultate.

Ove subote je održano 4. kolo Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici na kojem je nastupio iznimno velik broj učenika, članova udruga, te postigao odlične rezultate.

Uspjesi i odlični rezultati nastavljaju se i ove godine.

 U subotu, 18.1.20120. godine s početkom u 9:15 sati, održano je u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja (TICM) 4. kolo Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI). Obzirom na brojnost natjecatelja, čak 3 prostorije u TICMu su bile gotovo sasvim ispunjene. Podsjetimo se, HONI natjecanje sastoji se od 6 kola tijekom godine, a u svakom kolu natjecatelji dobivaju 7 veoma zahtjevnih problemskih zadataka. Za rješavanje istih imaju na raspolaganju 3 puna sata. Zadaci su poredani težinski, a koje natjecatelji mogu rješavati u C++ ili Python programskom jeziku. Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije, kao središte razvoja budućih IT stručnjaka, ostvaruje svoje ciljeve u razvoju izvrsnosti djece kao i širenju popularnosti STEM obrazovanja među mladima.

Najbolji rezultat na ovom kolu postigao je Ivano Lukačević osvojivši prvo mjesto u državi (4. razred OŠ). Slijede ga s drugim osvojenim mjestom Saša Ovčarić (5. razred OŠ) te Martin Josip Kocijan (4. razred SŠ).

Više o pojedinačnim rezultatima pročitajte OVDJE.

Ostavi komentar