Mladi filmaši OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica snimili najbolji dokumentarni film Škarje moje malo

mladi filmaši
Mladi filmaši iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Mladi filmaši OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica svojim filmovima ruše granice i osvajaju priznanja na smotrama i  filmskim festivalima  gdje se pojave. Čak s tri filma sudjelovali su na Smotri hrvatskog školskog filma u Velikoj Gorici: Lordy, moj život, Igra igrica i Škarje moje malo.
U izuzetno jakoj konkurenciji od 89 filmova na 57. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece osvojili su dvije nagrade, 3.nagradu stručnog žirija za TV-reportažu Daj pet i 3.nagradu dječjeg žirija za dokumentarni film Škarje moje malo.


Najveće priznanje za uloženi napor i trud doplovilo je iz Dubrovnika. Na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade čitavog Mediterana koji je održan u Dubrovniku od 17. do 20. listopada film Škarje moje malo proglašen je najboljim dokumentarnim filmom Festivala. Prema riječima žirija šarmantan je to komad filmske priče koji premošćuje prošlost i budućnost, staro i mlado kako bi suvremeno iznio priču o malenom romskom naselju i njegovim živopisnim stanovnicima. Ovogodišnji festival bio je u znaku viteza Orlanda i pod sloganom Stvarati izvan granica. Mladi su filmaši dokaz da ruše granice i da stvaraju bolji svijet. A oni su: Sara Dodlek, Alex Horvat, Patrik Horvat, Julia Matić, Ena Jančec, Ela Purić, Hana Purić, Karlo Pavlic, Matija Taradi, Janja Taradi, Tia Križaić, Deni Kerovec, Ela Janković, Stella, Ovčar, Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija.
U cijelom tom procesu odlučujuću ulogu imaju njihove mentorice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

Ostavi komentar