Mladež HDZ-a s balonima u obliku srca s porukama ljubavi i ftičekovim kolačima uveseljavali građane

mladež hdz
S balonima s porukama i ftičekovim kolačima slavili Valentinovo

Poštujući tradiciju najromantičnijeg dana u godini Mladež HDZ-a Međimurske županije sastala se na trgu u Čakovcu i u Nedelišću kako bi svojim sugrađanima uljepšala dan te kako bi zajedno s njima obilježili još jedno Valentinovo. S događaja su nam priopćenjem poslali tekst i slike.

Skupili su balone u obliku srca, na papiriće napisali poruke ljubavi, a da znaju i peći kolače te da su upoznati sa starom međimurskom tradicijom pokazali su time što su ispekli ftičeke.

Bila je to gesta kojoj je cilj bio prisjetiti se ljubavi kao temeljne emocije koja čovjeka obilježava osobom, ljubavi koju bi trebali njegovati, ljubavi kojoj svakodnevno trebamo težiti i naravno, iz dan u dan, što više joj pridavati pažnju. Njihov cilj bio je ostvaren, ljude su razveselili, tradiciju nastavili te se ujedno i dobro proveli.

Poručuju kako im je drago što su svojim malim poklonima izmamili toliki broj osmijeha, zagrijali možda pokoje srce svojih sugrađana, a i na kraju krajeva, što su uspjeli „oženiti ftičeke“ onako kako su ih bake i djedovi učili.

 

Ostavi komentar