Mještani Kotoribe odlučno podržali ciljeve inicijative Ovršni ustanak

Ovršni ustanak Kotoriba
Ovršni ustanak u Kotoribi

Pokret Ovršni ustanak poslao je priopćenje za medije o svojim aktivnostima u Kotoribi.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Aktivisti Ovršnog ustanka su 2. lipnja prikupljali potpise za novi Ovršni zakon u općini Kotoriba u Međimurju.

Odaziv građana je bio jako dobar što je pokazatelj visoke svijesti da se više ne može tolerirati lihvarenje i bacanje ovršenih građana u dužničko ropstvo. Nedopustivo je da jedan dug od npr. 2,000 kn naraste na dug od 52,000 kn!

Kako je bilo tog dana na štandu u Kotoribi, svjedoče nam aktivisti Ovršnog ustanka. Jedan građanin Općine Kotoribe htio je dati potpis, ali kad je vidio da kod sebe nema osobnu iskaznicu, sjeo je u auto otišao doma po nju. Nažalost nismo imali video kameru. On je htio stati pred nju i ispričati nam zašto je otišao raditi u Njemačku.

Evo što nam je rekao: „Otišao sam jer sam morao baš radi ovrhe i blokade, a i žena mi je na putu da mi se pridruži. Glavnicu duga treba platiti što je u redu, ali abnormalne kamate koje nameću javni bilježnici, odvjetnici, sudovi i na kraju Fina glavnicu višestruko povećaju glavnicu pa je dug nemoguće otplatiti. Zato smo prisiljeni bježati van.“

Imali smo i dvije građanke koje su dale potpis, a jedna od njih radi u FINI, druga na pošti. Evo što su one izjavile: „FINA, javni bilježnici i odvjetnici nemaju kaj tražiti u Ovršnom zakonu. Ovaj Ovršni zakon koji je na snazi tlači svoj narod, a to se odnosi i na blokirane i na neblokirane građane. Neblokirani građani koji uredno plaćaju svoje račune niti ne znaju kaj plaćaju ovršnoj mafiji.“

„Sljedeći tjedan 9. lipnja skupljamo potpise u gradu Murskom Središću gdje je gradonačelnik Dražen Srpak prepoznao rad Ovršnog ustanka i podržao ga. Središćanci, dođite potpišite jer Ovršni zakon moramo promijeniti. To možemo samo mi narod jer vladajući nas ne slušaju pa moramo hitno intervenirati, jer zapamtite narod je vlast proizlazi iz naroda što nam jamči članak 1 Ustava Republike Hrvatske. Nema predaje Međimurci!“, poručuje koordinator za Međimurje, Radovan Preložnjak, koji je sve više prepoznat kao narodni tribun iz Međimurja.

Ostavi komentar