Ministar Krstičević u Međimurju o povezanosti gospodarstva i vojne industrije

Damir Krstičević

Gospodarstvo, stanje sigurnosti i branitelji bile su teme radnog sastanka predstavnika Međimurske županije, policije i branitelja s ministrom obrane, Damirom Krstičevićem.

Primjer dobre prakse, odnosno iskorištavanje bivših vojnih objekata u Čakovcu bio je tek uvod u gospodarske teme koje su se potom protegle i na doprinos međimurskog gospodarstva nacionalnom, a osobito vojnoj industriji.

– Imamo svjetle primjere suradnje naših tvrtki s ministarstvom obrane, ali i za vojnu industriju diljem Europe ali i svijeta, naglasio je međimurski župan Matija Posavec, nakon radnog sastanka.

Što se pak tiče stanja sigurnosti, ministar Krstičević objasnio je kako je u tijeku izrada strategije nacionalne sigurnosti, zatim zakona o sustavu domovinske sigurnosti.

Želimo sustav koji će se moći nositi sa svim opasnostima i rizicima s kojima se suočava danas svako suvremeno društvo pa tako i hrvatsko, dodao je ministar.

Znači li taj sustav i ponovno uvođenje vojnog roka, nismo doznali, jer kako je objasnio ministar, struka još nije rekla svoje.

Jedino se zna, da se legendarna 7. gardijska brigada PUMA vraća u Varaždin, i to već 2018.

A jedan od suorganizatora, masovnog dolaska ministara u Međimurje, HDZ-ov saborski zastupnik, Darko Horvat već je najavio i idućeg ministra. Naime, slijedećeg tjedna dolazi nam Oleg Butković, ministar prometa.

(vv)

Ostavi komentar